Raluca Prună vede un „guvern politic de largă coaliție” ca soluția pentru ieșirea din criza politică

„În vremuri normale, o criză politică se rezolvă prin negocieri politice”, doar că acum România nu are deloc timp

Raluca Prună, fost ministru al Justiției, în Cabinetul Cioloș, vine cu o propunere pe care o consideră cea mai potrivită pentru ieșirea din criza politică, a unui guvern politic de largă coaliție, a cărui principală prioritate să fie gestionarea pandemiei, în plin val patru, în care „se moare pe capete”.

„În vremuri normale, o criză politică se rezolvă prin negocieri politice. Care cer timp, pentru a fi bine făcute și pentru că rezultatul să dureze mai mult decât o vară. Vremurile sunt extraordinar de grave, iar România nu are deloc timp. Și aruncarea responsabilității de la unul la altul, pentru criza asta care devine infinit mai gravă în plin val pandemic nu ajută pe nimeni. Toate partidele decontează fiecare zi de acum încolo, în care sute de români vor muri la ușa spitalului”, a scris Raluca Prună pe pagina sa de Facebook.

Fostul ministru susține că atât ideea unui guvern de specialiști trebuie uitată, în opinia sa o astfel de soluție înseamnă partide „care trag sforile fără să deconteze ceva”, mai mult, că trebuie uitate și „orgoliile politice despre cine și cum a provocat criza politică (știm, nu ajută morții din spitale)”.

Astfel, soluția, cel puțin pentru această perioadă sumbră este construirea urgentă a unui „guvern politic de largă coaliție în care mega prioritatea să fie controlarea acestei pandemii și ținerea României la suprafață”, a mai scris Raluca Prună, care a completat că tot restul poate fi amânat „pentru vremuri mai senine”.

Totodată, fostul ministru a precizat, într-un comentariu ulterior, cine ar trebui să facă parte din această „largă coaliție”, excepția fiind Alianța pentru Unirea România. „Exact PSD, PNL, USR și UDMR. Prioritatea este pandemia și asigurarea reformelor minimale fără de care niciun euro din PNRR nu va veni în România. O spun ca expert, politicienii pot bate câmpii și trage de timp cât vor – între timp se moare pe capete”, a fost precizarea făcută de Raluca Prună.

Luni, consultări la Palatul Cotroceni

Luni, 11 octombrie, sunt programate, la Palatul Cotroceni, consultările privind desemnarea unui nou premier. Astfel, în fața lui Iohannis se vor prezenta, din partea PNL, președintele partidului, Florin Cîțu, și prim-vicepresedinții: Rareș Bogdan, Gheorghe Flutur, Lucian Bode și Iulian Dumitrescu. Liberalii vor intra la consultări la ora 12:00, fiind primul partid care va avea ocazia să-și prezinte opțiunea de premier. Imediat după aceștia vor urma cei de la PSD (ora 13:00), ca mai apoi la consultări să intre USR PLUS (14:00), AUR (16:00), UDMR (16:30) și Minoritățile naționale reprezentate în Parlament (17:00).

Valeriu Stoica: „Moțiunea de cenzură, cronica unei morți anunțate”

Articolul precedentValeriu Stoica: „Moțiunea de cenzură, cronica unei morți anunțate”
Articolul următorMunicipiul Dobreta Turnu-Severin intră în carantină totală, de luni