Sursă foto: Digi 24
Sursă foto: Digi 24

Un român a fost implicat într-un accident cu o mașină din  coloana oficială a președintelui american, la Roma. Conform Corriere della Sera, impactul a fost violent.

Accidentul s-a produs vineri după-amiază, după întâlnirea cu Papa Francisc la Vatican. Șoferul român, în vârstă de 40 de ani, s-a izbit de unul dintre cele 80 de vehicule din coloana oficială a președintelui Joe Biden.

Conform polițiștilor, accidentul a avut loc în pasajul subteran de la podul Amedeo di Savoia Aosta, în fața spitalului Santo Spirito. La fața locului au fost mobilizate mai multe echipaje medicale pentru a acorda primul ajutor, relatează sursa citată.

Un român a lovit o mașină din coloana oficială a președintelui Statelor Unite ale Americii

Polițiștii au deschis o anchetă, iar pentru moment cauzele accidentului sunt incerte. Conducătorul auto din coloana oficială a scăpat nevătămat. Cu toate acestea, coloana oficială prezidențială și-a continuat drumul cum a fost stabilit.

Președintele Joe Biden a ajuns în Europa joi noapte la Roma. Acesta este a doua vizită a președintelui american de când a preluat mandatul. Biden a avut o întâlnire oficială cu Papa Francisc, după care s-a întâlnit cu șeful guvernului italian Mario Draghi. Întâlnirea cu Suveranul Pontif a durat mai bine de trei ore. Ceea ce l-a făcut să întârzie cu o oră la întâlnirile ulterioare cu Mario Draghi și Emmanuel Macron.

Președintele Americii i-a dăruit Papei un veșmânt liturgic din 1930, iar Suveranul Ponti i-a oferit o pictură în ceramică, relatează Agerpres. Întâlnirea a avut și unele momente amuzante, când Biden a precizat că este singurul irlandez ce nu a băut alcool niciodată.

„Președintele are ceva ce se numește ‘monedă de comandă’, pe care o dă războinicilor și liderilor. Iar dumneavoastră sunteți cel mai important războinic pentru pace din câți am cunoscut. Data viitoare când ne vedem, dacă nu aveți moneda, trebuie să faceți cinste cu băutura. Eu sunt singurul irlandez pe care l-ați cunoscut vreodată care nu a pus gura pe băutură”, a mai precizat Biden.

Președintele american va participa la Conferinţa ONU privind schimbările climatice (COP26), la Glasgow, Scoția. La conferință se vor discuta despre schimbările climatice și modul în care marele state ale lumii pot împiedica poluarea.

Joe Biden le promite talibanilor că vor plăti pentru tot

Articolul precedentCiucă: „PSD a dorit la guvernare”
Articolul următorValeriu Gheorghiță: „Populația noastră nu e o populație care în mod normal se vaccinează”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.