Sursa foto: RomaniaTV

Nicolae Ciucă a precizat, într-o conferință de presă, că PSD a dorit să intre la guvernare, dar PNL a optat pentru un guvern minoritar.

Mai mult, premierul desemnat a susținut că o viitoare coaliție cu PSD nu se ia în calcul. „În acest moment, nu s-a pus problema pentru un astfel de construct. Am pregătit toate discuţiile şi am negociat pe marginea mandatului”, a mai precizat Nicolae Ciucă, relatează Agerpres.

Cu toate acestea, Ciucă a purtat negocieri atât cu liderii USR și PSD, dar conducerea partidului liberal a luat decizia de a merge în Parlament cu un guvern minoritar. „Nu este vorba doar de decizia mea. Nu făceam un Guvern doar al meu”, a mai spus Ciucă.

Nicolae Ciucă și votul de încredere din Parlament

Șeful liberalilor, Florin Cîțu, a vorbit despre consultările din ultimele zile. El a susținut că în urma discuțiilor cu liderii USR și PSD nu s-a ajuns la nicio concluzie, motiv pentru care s-a decis să meargă în Parlament cu un guvern minoritar cu UDMR. „Ne-am întors de vreo trei ori în partid la consultări despre mandat. De fiecare dată, ne-am întors cu acelaşi lucru. (…) Am avut trei consultări pe acest mandat. Între momentul în care a fost aprobat şi, după aceea, de fiecare dată ne-am întors şi ne-am consultat şi mandatul a rămas la fel”, a susținut Cîțu.

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a precizat zilele trecute că a discutat cu premierul desemnat, considerând că este de datoria sa. Mai mult, social-democratul l-a atacat pe Florin Cîțu pentru modul în care negociază formarea unui nou guvern. Cu toate acestea, Ciolacu s-a întâlnit cu premierul desemnat, dar și cu liderul PNL pentru a găsi o soluție pentru a depăși criza în care se află țara de mai bine de două luni de zile.

„Şi astăzi de dimineaţă am stat de vorbă telefonul cu premierul desemnat. Încercăm să găsim o soluţie politică pentru a depăşi această criză, dar revenind la principalele probleme, rămân pandemia şi energia”, a spus Marcel Ciolacu, la sediul PSD, zilele trecute.

Florin Cîţu, despre timişoreanul care a murit de frig: „Există un primar care este gestionarul situaţiei”

Articolul precedentScurgeri de oxigen într-un salon cu bolnavi de Covid-19
Articolul următorUn român a făcut accident cu o mașină din coloana oficială a lui Joe Biden
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.