Foto: Facebook Marcel Ciolacu
Foto: Facebook Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu a vorbit, într-o declarație de presă la sediul PSD, că va merge la Cotroceni cu o propunere de prim-ministru. Liderul social-democrat a mai susținut că PSD e pregătit să-și asume actul de guvernare pentru scoaterea României din criza politică.

„PSD e dispus să își asume actul de guvernare ca să scoatem România din criză. E obligația noastră să ne implicăm în soluționarea crizelor din România. Acest bâlci din ultimele două luni trebuie să înceteze”, a spus Marcel Ciolacu într-o declarație de presă la sediul PSD.

PNL e pregătit să intre la guvernare cu PSD

De asemenea, Ciolacu a amintit că în discuțiile cu PNL vor pune la masa negocierilor prioritățile pentru români. Amintim că premierul desemnat Nicolae Ciucă și-a depus mandatul de premier.

Marți seară, Florin Cîțu a anunțat că PNL a adoptat propunerea de flexibilitate a mandatului pentru negocieri cu partidele politice. Mai mult, președintele PNL a anunțat că echipa de negociere va fi formată din cei patru prim-vicepreşedinţi şi secretarul general.

Cu toate acestea, Cîțu a amintit că această criză politică a fost generată de partidele cu care se va negocia zilele următoare. Președintele PNL a mai susținut că toate deciziile sunt luate la nivelul partidului. „Să știți că de când nu mai este Ludovic Orban la conducere, deciziile se iau în partid”, a ținut să clarifice Florin Cîțu.La negocierile de la Cotroceni, PNL se va prezenta cu propunerea ca premierul să fie liberal. Altfel spus, ideea principală a negocierilor este formarea unui guvern în jurul Partidului Național Liberal.

Nicolae Ciucă și-a depus mandatul cu două zile înainte de votul dn Parlamentul României

Dacian Cioloș, liderul USR, a anunțat că singura soluție de ieșire din criză este refacerea coaliției PNL-USR-UDMR. De asemenea, vicepreședintele Dan Barna a spus clar că nu va susține un guvern minoritar PNL-UDMR.

Înaintea depunerii mandatului de către Nicolae Ciucă, liderul PSD a precizat că nu va susține un astfel de guvern minoritar. El a amintit că Partidul Național Liberal a exclus cele 10 „porunci” pe care social-democrații le-au propus la negocieri.

Marcel Ciolacu, despre guvernul minoritar PNL-UDMR: „Taie, fără milă, din veniturile românilor”

Articolul precedentDan Vîlceanu: „Deputatul PNL Dumitru Flucuș va fi exclus din partid”
Articolul următorPrinţul Charles propune o regândire radicală a vieţii în oraşe, în lupta pentru combaterea schimbărilor climatice
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.