Într-un mesaj pe pagina sa de Facebook, Marcel Ciolacu a precizat că programul de guvernare propus de Ciucă „taie” din veniturile românilor. Mai mult, liderul Partidului Social Democrat a anunțat că votul pentru un asemenea program de guvernare ar îngreuna viața românilor.

De asemenea, social-democratul e nemulțumit că cele 10 propuneri pe care le-a trimis premierului desemenat nu se află în programul de guvernare. Marcel Ciolacu a amintit că „PSD nu poate vota un guvern minoritar PNL-UDMR cu un program de guvernare care taie în continuare, fără milă, din veniturile românilor”.  Mai mult, liderul PSD a amintit că nu va crește nici salariul minim și nici alocațiile copiilor, măsuri propuse de Florin Cîțu și uitate de a fi puse în aplicare.

Marcel Ciolacu: „Nu mai majorează deloc pensii”

În continuarea mesajului său, Ciolacu a mai precizat că nici pensionarii nu se vor putea bucura de o creștere a pensiilor. Demnitarul a precizat că guvernul are de gând să introduă taxe noi pentru românii plecați în străinătate. „Exact acele taxe eliminate de PSD când a fost la guvernare!”, susţine Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Sâmbătă, 30 octombrie, premierul desemnat Nicolae Ciucă a depus lista miniștrilor și programul de guvernare în Parlament. Audierile miniștrilor sunt programate marți, 2 noiembrie, iar miercuri se va organiza votul în plen.

Pentru ca Guvernul Ciucă să fie învestit e nevoie de 234 de voturi. Atât PSD, cât și USR au anunțat că nu vor vota un guvern minoritar format din PNL și UDMR. Cu toate acestea, Florin Cîțu se arată încrezător și a susținut, zilele trecute, că liderii politici trebuie să găsească o soluție pentru ieșirea din criza în care se află România. Premierul demis a făcut apel la „responsabilitate” , într-o perioadă unde mai nimeni din clasa politică nu-și asumă acest lucru.

Matematic, șansele Guvernului Ciucă de a trece sunt imposibile. Partidului Național Liberal (PNL) îi lipsesc 63 de voturi din cele 234 de care au nevoie pentru a învesti guvernul. PNL are 124 senatori şi deputaţi, UDMR 29 senatori şi deputaţi iar minoritățile 18. În total 171 de voturi, mult prea puține pentru ca guvernul lui Nicolae Ciucă să fie învestit.

Ciolacu discută, chiar și neoficial, cu premierul desemnat

Articolul precedentCopiii din România, cei mai supuşi riscului de sărăcie
Articolul următorKlaus Iohannis va participa la summit-ul climatic COP26 de la Glasgow
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.