Ciolacu discută, chiar și neoficial, cu premierul desemnat

„Încercăm să găsim o soluţie politică pentru a depăşi această criză”, afirmă liderul social democrat.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu a confirmat faptul că discută cu premierul desemnat, considerând că este de datoria sa, ca lider de partid, sa aibă astfel de discuții, precizând totodată că nu este vorba de „negocieri cu PNL”. Totodată, Ciolacu a subliniat că președintele PNL nu este „decizional” în tot ce înseamnă situația actuală din România.

Reamintim că marți, Ciolacu s-a întâlnit cu premierul desemnat, dar și cu Florin Cîțu. „Nu cred că are importanţă dacă există sau nu întâlniri. Şi astăzi de dimineaţă am stat de vorbă telefonul cu premierul desemnat, încercăm să găsim o soluţie politică pentru a depăşi această criză, dar revenind la principalele probleme, rămân pandemia şi energia”, a spus Marcel Ciolacu, la sediul PSD.

Cât privește criza din energie, prin creșterea galopantă a prețului la energie electrică și gaze naturale, Ciolacu a afirmat că astăzi, în Camera Deputaților, va avea loc votul legii ce prevede plafonarea prețului la energie și gaze naturale.

Fără guvern minoritar

De altfel, Ciolacu este de părere că funcția pe care o ocupă, de lider de partid, îl obligă să poarte dialoguri cu premierul desemnat. „Consider că sunt obligat ca lider de partid, indiferent că sunt la Putere sau Opoziţie, să am acest dialog, nu am negocieri cu conducerea PNL. PSD trebuie să se implice în rezolvarea acestei crize şi să fie parte la rezolvarea crizei, de aceea am înaintat 10 măsuri pe care orice guvern învestit trebuie să le ia. Dacă nu, le vom face prin legi, în Parlament”, a spus Marcel Ciolacu.

Mai mult, la fel ca și cei din USR, și social democrații au anunțat faptul că nu vor să susțină un guvern minoritar, o situație destul de dificilă pentru premierul desemnat, care se confruntă cu refuzuri, iar timpul pare că nu ține cu acesta. De altfel, vineri ar fi ultima zi în care ar putea anunța formarea unui guvern, altfel va fi nevoit să își depună mandatul, ceea ce ar prelungi și mai mult criza guvernamentală.

Surse politice susțin că printre cerințele lui Ciolacu, cu privire la viitorul guverm s-ar afla inclusiv numirea de miniștri, fapt care nu este bine primit de Florin Cîțu. Întrebat despre acest lucru, privind  cooptarea PSD în guvern, cu miniștri, răspunsul lui Ciolacu a fost în fapt o întrebare, retorică. „Dumnevoastră credeţi că domnul Florin Cîţu este decizional în ceea ce se întâmplă în acest moment în România?”

Dan Barna, ferm pe poziție. „Nu vom susține un guvern minoritar”

Articolul precedentDan Barna, ferm pe poziție. „Nu vom susține un guvern minoritar”
Articolul următorPF Daniel, un nou apel la credincioși să respecte „cu strictețe sfatul medicilor”