Dan Barna (Foto: Facebook)

Dan Barna a afirmat, la Digi 24, că USR se menține pe poziție și nu va susține un guvern minoritar, subliniind că este „posibil să avem o majoritate”, dând exemplul din comisiile juridice și de sănătate, unde votul pentru introducerea certificatului verde a venit din partea „PNL, USR, responsabil, și UDMR” în timp ce PSD și AUR au votat împotrivă. Totodată, Barna respinge ideea de armistițiu, propus de premierul desemnat, considerând că „nu suntem în niciun război”, asta deși Ciucă a propus un „armistițiu politic”, nu unul în accepțiunea clasică, de război.

De altfel, vicepreședintele USR susține că alternativele sunt clare. „Fie PNL decide să meargă mai departe cu PSD, să refacă USL și în seara aceasta discută prețul, (…) fie se reface coaliția, situație în care putem avea o majoritate în Parlament și tocmai de aceea nu susținem un guvern minoritar. Este ridicol să vorbești de un guvern minoritar în momentul de față, când ai posibilitatea unei coaliții, există posibilitatea unei majorități parlamentare care să asigure funcționarea țării”, a spus Dan Barna, la Digi 24.

USR nu este „Hopa-Mitică” în negocierile cu PSD

Totodată, Barna susține că premierul desemnat, Nicolae Ciucă, a primit foarte clar mesajul transmis d liderul USR, acela potrivit căruia dacă PNL se așază la masa discuțiilor pentru refacerea coaliției, USR este gata de discuții. „Ideea aceasta că am putea fi folosiți ca Hopa-Mitică în negocierile cu PSD este exclusă, și de-asta am fost foarte clari: nu vom susține un guvern minoritar, pentru că este foarte clar și posibil să avem o majoritate. Dacă PNL nu și-o dorește și vrea s-o facă alături de PSD, e dreptul domniilor lor. (…) În momentul în care PNL și premierul desemnat ne anunță că renunță la această fantezie ridicolă de a reface USL și ne așezăm să discutăm despre refacerea coaliției, acest lucru este posibil”, a mai spus Barna, ținând să sublinieze că USR nu va susține un guvern minoritar, singurele variante fiind, în opinia sa următoarele: „fie refacem coaliția, fie mergem în opoziție”.

Kelemen Hunor crede că Guvernul Ciucă poate beneficia de încredere… 3 luni

Articolul precedentPrimarul Iașiului, noi probleme penale: procurorii au deschis un dosar pentru fals intelectual
Articolul următorCiolacu discută, chiar și neoficial, cu premierul desemnat