Kelemen Hunor (RFI)

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, consideră că armistițiul propus ieri partidelor de PNL poate avea aplicabilitate.

Potrivit unor declarații făcute de acesta la Alephnews.ro, UDMR susține ideea unui guvern minoritar susținut de forțele parlamentare în baza unui armistițiu pe termen scurt, respectiv „în următoarele trei luni de zile”.

Termenul avansat de Klemen Hunor aparent nu este unul întâmplător, ci atent calculat… politic vorbind. Astfel, din ce a explicat acesta, în prima parte a anului viitor PSD va fi nevoit să ia o decizie și, dacă nu depune o moțiune de cenzură, trebuie să intre la guvernare.

Totodată, din ce a punctat Kelemen Hunor, în aceste trei luni s-ar putea ca USR să revină la sentimente mai bune și să intre din nou în coaliția de guvernare.

Se poate trece peste multe afirmații în politică… Cu timpul se poate, trebuie să lași o perioadă de timp”, a declarat liderul UDMR. Între timp, un Guvern minoritar Ciucă înseamnă inclusiv că UDMR primește câteva ministere, așa că nu ar fi de mirare că lui Kelemen Hunor i se pare o idee acceptabilă armistițiul propus de PNL.

Din ce a explicat președintele PNL ieri, prin scrisoarea deschisă asumată de premierul desemnat și trimisă liderilor politici se cere susținerea pentru votul de încredere în Parlament privind un guvern minoritar, singura soluție pentru deblocarea crizei. „Venim cu acest document, îl semnăm toți liderii politici. Dacă liderii politici nici acum nu înțeleg să deblocăm criza, ne îndreptăm cu pași repezi spre o situație pe care nu o mai putem gestiona”, a spus Florin Cîțu.


Ulterior, într-un comunicat de presă, PSD a arătat că acceptă armistițiul politic propus de PNL dacă își asumă cele 10 măsuri urgente pe care le-au propus. De cealaltă parte, USR nu vede cu ochi buni propunerea, Dacian Cioloș precizând că România are nevoie de o majoritate care să susțină un guvern.

Articolul precedentSimonis (PSD) le recomandă lui Fritz și Nica să nu mai calce în Timișoara „fără soluții”
Articolul următorPrimarul Iașiului, noi probleme penale: procurorii au deschis un dosar pentru fals intelectual