Simonis (PSD) le recomandă lui Fritz și Nica să nu mai calce în Timișoara „fără soluții”

În municipiul Timișoara căldura a fost sistată după ce companiei de termoficare, Colterm, i s-a „tăiat” gazul

Deputatul PSD de Timiș, Alfred Simonis a reacționat dur la adresa primarului Dominic Fritz (USR) și a șefului CJ Alin Nica (PNL) pe tema sistării căldurii în municipiul Timișoara, care afectează în jur de 50.000 de locuințe, precum și mai multe spitale. Simonis le cere celor doi să lupte pentru căldura Timișoarei și să nu mai pună piciorul în oraș „fără soluții”, sugerându-le acestora că nu mai au ce căuta în orașul de pe Bega.

„Împăratul e gol… Dominic Fritz şi viceprimarul Lațcău s-au jucat cu termoficarea Timişoarei până au stricat-o de tot. Venit călare pe un cal alb, domnul Fritz a reuşit să îngenucheze un oraş de talia Timișoarei într-un singur an!”, și-a început Simonis, „povestea” de pe Facebook. „De astăzi zeci de mii de familii, zeci de şcoli şi spitale au rămas fără căldură si apă caldă, iar în soluțiile vânturate de cuplul tragic Fritz-Lațcău nu mai crede nimeni. Primarului i se potriveşte povestea Hainele cele Noi ale Împăratului, iar celălalt personaj de desene animate pare că s-a jucat până la 3 noapte cu termoficarea oraşului, până a pus-o pe butuci! Dominic Fritz este gol de substanță, nu înțelege nimic din ceea ce presupune conducerea unui oraş de talia Timişoarei, şi toate soluțiile cu care a venit în campania electorală par să se fi evaporat”, a mai scris Alfred Simonis pe pagina de socializare.

Deputatul de Timiș a subliniat că situația este una disperată, ce are nevoie de măsuri „rapide și asumate”. Mai mult, Simonis îl consideră la fel de vinovat și pe șeful CJ, Alin Nica, „pentru că PNL este bine mersi la guvernare locală, are viceprimar, iar domnul Nica se bătea în primăvară cu cărămida în piept că a rezolvat bani la Guvern pentru Colterm”.

De altfel, Simonis le-a transmis celor doi să „se ia amândoi de mână (…), să se ducă la Bucureşti şi să rezolve situația! Să se lege cu lanțuri de gardul Guvernului, să intre în greva foamei, orice dar să nu mai pună piciorul în Timişoara fără soluții, că nu mai au ce căuta pe-aici”, a concluzionat Simonis.

Cu caloriferele reci, consilierii locali aveau pe ordinea de zi un proiect de hotărâre ce prevedea majorarea prețului la gigacalorie, de la 402 lei/MWh (TVA inclus) la 851 lei/MWh, ceea ce ar fi însemnat ca populația să plătească 644 de lei, cu 450 în plus față de sezonul trecut, în contextul în care subvenția se menține la același nivel.

Potrivit presei locale, acest punct de pe ordinea de zi a fost scos chiar înainte de ședința de marți, motivul invocat – proiectul de majorare va intra în dezbatere publică și abia apoi va fi supus votului consilierilor municipali, lucru confirmat chiar de edilul Fritz.

Timișoara a rămas în frig după ce a fost sistată furnizarea gazului către Colterm

Articolul precedentRaed Arafat, despre certificatul verde în rândul angajaților din sistemul public. Va fi adoptat în următoarele 2-3 săptămâni
Articolul următorKelemen Hunor crede că Guvernul Ciucă poate beneficia de încredere… 3 luni