PF Daniel (captură video)

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, PF Daniel, a transmis un nou mesaj credincioșilor, cărora le-a cerut să respecte sfaturile medicilor, poate cei mai în măsură să dea indicații în această perioadă, în care România simte din plin impactul valului patru al pandemiei. Mai mult, de pe scena Catedralei Patriarhale, unde are loc slujba de la Sărbătoarea Sf. Cuvios Dimitrie cel Nou, PF Daniel a ținut să sublinieze că „nu știm dacă suntem suficient de pregătiți să trecem dincolo”, ca un îndemn spre luarea unei decizii conștiente, dar mai ales responsabile atunci când sănătatea le este pusă în pericol.

„Epidemia aceasta, care în mod neașteptat a cuprins lumea întreagă, a devenit pandemie. Oamenii au strigat în trecut cu post și rugăciune cu multe lacrimi. Au cerut ajutor Sfântului Dimitrie să oprească pandemia. (…) Să ne rugăm și noi Sf. Dimitrie să înceteze această pandemie, care a devenit agresivă. A înmulțit lacrimile în toată lumea. Sf. Ioan Iacob de la Neamț a tămăduit o mulțime de bolnavi. (…)  Să ne ajute Dumnezeu să învățăm de la acești sfinți rugăciunea necontenită și smerenia cea multă. Tâlharul de pe cruce nu a mai apucat să săvârșească fapte bune.  Sunt prieteni ai lui Hristos, deci aducători de vindecare sufletească și trupească, în vreme de boală”, a transmis Patriarhul României.

„Fiecare trebuie să fie conștient liber și responsabil”

Îndemnul Patriarhului Daniel este unul bine-venit, în contextul în care, populația majoritar creștină ascultă de ceea ce spune Biserica, deși au fost și situații în care, în timpul slujbelor au fost făcute afirmații cu privire la diverse teorii ale conspirației.

„Viața si sănătatea sunt daruri de la Dumnezeu, pe care noi trebuie să le cultivăm prin rugăciune, smerenie și multă grijă, repectând cu strictețe sfatul medicilor și măsurile luate de autoritățile competente. Fiecare trebuie să fie conștient liber și responsabil când sănătatea lor e în pericol. Nu știm dacă suntem suficient de pregătiți să trecem dincolo”, a mai spus Patriarhul Daniel.

Duhovnicul Mănăstirii Durău, declarații stupefiante despre vaccinare. Reacție dură a Patriarhiei

Articolul precedentCiolacu discută, chiar și neoficial, cu premierul desemnat
Articolul următorAlți doi parlamentari liberali au plecat din grupul PNL