Miercuri, pe străzile din Dallas, sute de americani, adepți ai conspirației QAnon, au așteptat să se împlinească profeția prin care John F. Kennedy își va face apariția și va anunța că Donald Trump va fi reînvestit ca președinte. Susținătorii au fost dezamăgiți că acest lucru nu a mai avut loc.

Conform conspirației, JFK și fiul său ar fi trebuit să apară miercuri, la ora 11:55, pe Dealey Plaza. Acolo unde JFK a fost asasinat în 1963. Adepții conspirației erau convinși că fostul președinte urma să anunțe reînvestirea lui Donald Trump, iar JFK urma să devină vicepreședintele lui Trump, relatează Digi24.

QAnon, un cult închinat lui Donald Trump

Mai mult, americanii prezenți pe străzile din Dallas au susținut că guvernul actual este ilegal și că ultimul președinte al republicii a fost Ulysses S. Grant.

Adepții acestei conspirații susțin că alegerile din 2020 au fost fraude. Mai mult, conspiraționiștii au început să se rupă de realitate, precizând că fostul președinte al Americii a marcat buletinele de vot pentru a-i demasca pe democrați. Mai mult decât atât, ei cred că Trump se ascunde și va reveni la putere, din nou, în martie 2021. În momentul în care „profeția” nu s-a împlinit, conspiraționiștii au schimbat data- august 2021.

Momentul de început al principalelor teorii ale conspirației au fost cele două săptămâni care au urmat până ce a devenit Joe Biden președinte. Membrii cultului Trump continuă să spere că fostul președinte va ajunge, din nou, la Casa Albă.

Anul trecut, pe patru noiembrie, Donald Trump afirma că a câștigat alegerile, chiar dacă nu se anunțaseră rezultatele parțiale. Experții în politică au precizat în acea perioadă că numărarea voturilor va dura mai mult din cauza votului prin corespondență. Cum se aștepta, voturile prin corespondență au fost pentru democrați. În contextul în care republicanii s-au opus împotriva acestui mod de a vota.

Reamintim că miercuri, 3 noiembrie, sute de adepți ai cultului Trump l-au așteptat pe președintele JFK, asasinat în 1963, pe străzile din Dallas. Ei au sperat că-l va reînvesti pe Trump la Casa Albă. Mai mult, adepții QAnon au fost sigură că fostul lider american îl va numi pe JFK vicepreședintele lor.

SUA solicită cetățenilor americani să evite călătoriile în România

Articolul precedentVictor Negrescu: „PSD nu poate fi la căruța niciunei formațiuni politice”
Articolul următorNelu Tătaru după întâlnirea cu reprezentanții OMS: „Avem soluția, iar aceea se numește vaccin și prevenție”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.