recomadare nelu tataru masca trecere pietoni
Nelu Tătaru / Foto: Cursdeguvernare.ro

Liberalul Nelu Tătaru, consilier onorific de bază al premierului interimar Florin Cîțu, povestește că a participat la întâlnirea cu reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății, însă din ce se pare i s-au întipărit în minte mai mult întrebări și mai puțin răspunsuri sau soluții concrete.

Într-o postare pe Facebook, Tătaru arată ceea ce a mai punctat și cu alte ocazii, anume că în combaterea pandemiei importante sunt vaccinul și prevenția, însă nu scrie nimic despre măsurile care pot fi implementate. Opinează totuși că în „vremurile acestea, atât de complicate” este nevoie „mai mult ca oricând (de) dialog”.

Delegaţia OMS a avut ieri o întâlnire cu reprezentanții Comisiilor pentru sănătate din Camera Deputaților și Senat, iar din ce dezvăluie fostul ministru al Sănătății, s-a pus accentul pe „recomandările OMS pentru ieşirea din criza provocată de COVID-19”.


Am văzut în timp real și în prima linie, ca medic, efectele devastatoare ale acestei pandemii asupra pacienților… fie că vorbim despre cei infectați cu SARS-CoV-2, dar mai ales despre cei ce suferă de alte afecțiuni și care au nevoie acută de diagnostic și tratament.

Nevoia imediată a oamenilor este să se acționeze cu rapiditate și centrat pe suferința fiecăruia. Dincolo de orice dezbateri, este foarte important să adaptăm zona medicală la particularitățile societății românești.

Ceea ce era valabil anul trecut nu mai este valabil acum! Cum ieșim din această situație limită, astfel încât să nu mai existe atâta suferință și pierderi de vieți omenești? Asta e ceea ce trebuie să ne preocupe acum și să ne facă să identificăm soluții urgente, cu aplicare imediată.

Această pandemie este o lecție care ne va schimba pentru totdeauna percepția asupra a tot ce înseamnă sănătate publică și tocmai din acest motiv trebuie să avem grijă să nu ne mai întoarcem în fazele de început, cele în care cautam „soluții” cu lumina stinsă.
Acum
avem soluția, iar aceea se numește vaccin și prevenție!”, atrage atenția Tătaru.

Articolul precedentSute de americani l-au așteptat pe JFK, mort din 1963, să-l proclame pe Trump președinte
Articolul următorDouă tinere i-au furat unui medic televizorul și telefonul după ce l-au orbit temporar cu soluție de curățat aragazul