recomadare nelu tataru masca trecere pietoni
Nelu Tătaru / Foto: Cursdeguvernare.ro

Premierul Florin Cîțu a afirmat, la Ploiești, că este dezamăgit de „fuga” Ioanei Mihăilă de la conducerea ministerului Sănătății în plin val patru al pandemiei, considerând că este oportună cooptarea lui Nelu Tătaru, în minister, în funcția de consilier onorific, tocmai în vederea gestionării situației sanitare din acest moment. Interimatul de la Sănătate este asigurat de Cseke Attila, de la Dezvoltare, care a fost ministrul al Sănătății în Guvernul Boc 2, din decembrie 2009 până în august 2011.

„Este o situaţie importantă, românii trebuie să ştie foarte bine că guvernarea merge mai departe, avem de gestionat o pandemie. Şi aici sunt foarte… sunt dezamăgit că un ministru al Sănătăţii poate să lase un minister fără conducere în plină pandemie, când avem deja două mii de cazuri de infectare şi sunt peste patru sute de persoane la ATI. Dar asta este, mergem mai departe. L-am rugat pe domnul Nelu Tătaru să fie consilier onorific, ca să preia şi să meargă să gestioneze această situaţie”, a declarat Florin Cîţu, la Ploiești.
Nelu Tătaru a fost ministru al Sănătății, în perioada 26 martie – 23 decembrie 2020. Tătaru a preluat portofoliul după ce Victor Costache și-a dat demisia, chiar la începutul pandemiei, în plină stare de urgență, iar după alegerile parlamentare a fost înlocuit de Vlad Voiculescu. Acesta a fost remaniat în aprilie, în locul său a fost numită Ioana Mihăilă.

Potrivit raportării de miercuri, 8 septembrie, în ultimele 24 de ore, în România au fost confirmate 2.079 de noi cazuri de infectare Covid, în timp ce în secțiile de Terapie Intensivă se află internate 470 de persoane infectate. Aceasta a fost a doua zi consecutivă cu peste 2.000 de cazuri din ultima vreme. De altfel, specialiștii estimaseră pentru jumătatea lunii septembrie la 1.500 de îmbolnăviri.

Cât privește vaccinarea anti-Covid, potrivit datelor CNCAV, de la începutul campaniei, au fost vaccinate 5,3 milioane de persoane, din care peste 5,1 milioane de persoane cu schema completă.

Beatrice Mahler avertizează: „De mai bine de trei zile, suntem cu secția plină și numărul de pacienți COVID care au nevoie de asistență este în creștere, cu forme extrem de severe”

Articolul precedentAnca Dragu: „Aceste tergiversări reprezintă atacuri la democrație și la statul de drept”
Articolul următorCSM e în aer. Bogdan Mateescu se ia la trântă cu judecătorii care l-au reclamat