Beatrice Mahler avertizează: „De mai bine de trei zile, suntem cu secția plină și numărul de pacienți COVID care au nevoie de asistență este în creștere, cu forme extrem de severe”

În paralel, Prefecturile din țară analizează posibilitatea reintroducerii obligativității purtării măștii în spațiile publice, cu emfază pe imediata apropiere a instituțiilor de învățământ

Beatrice Mahler / Foto: Digi24

Managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București, Beatrice Mahler, trage un semnal de alarmă cu privire la situația viitoare a cazurilor din spitale. Mai exact, medicul a spus că, începând de astăzi, în institutul medical pe care îl manageriază va fi mărit numărul paturilor destinate pacienților COVID întrucât se poate observa o creștere galopantă, în ultima perioadă. „Astăzi externăm ultimii pacienți de pneumologie din această parte de spital, pentru că, de mai bine de trei zile, suntem cu secția plină și numărul de pacienți COVID care au nevoie de asistență este în creștere, cu forme extrem de severe”, a spus Beatrice Mahler, ieri, la Digi24.

Beatrice Mahler: „E o direcție spre care am ajuns mult prea repede și într-un ritm galopant, care pe mine, cel puțin, mă îngrijorează”

Medicul a mai spus că dacă ar fi să fie luat în calcul și anunțul INSP, „și anume că avem deja criterii de transmitere comunitară, e un lucru extrem de îngrijorător ținând cont că săptămâna viitoare încep școlile”.

Din punct de vedere statistic ar înseamna o creștere de 30% cel puțin a cazurilor în fiecare săptămână, a mai declarat Beatrice Mahler, adăugând că „fiind în prima săptămână din septembrie, asta înseamnă că putem ajunge la o dublare cel puțin a numărului de cazuri care sunt astăzi declarate, dacă nu chiar mergem către o triplare a lor. Depinde foarte mult de numărul de cazuri pe care o să le putem depista, de numărul de persoane care vor dori să accepte testarea”.

Citește și: Petrov îi poartă ghinion: Băsescu ar putea să-și piardă drepturile de fost președinte

Articolul precedent„Petrov” îi poartă ghinion: Băsescu ar putea să-și piardă drepturile de fost președinte
Articolul următorAdrian Năstase crede că președintele țării vrea să salveze Guvernul, cu orice preț. „Va fi greu să reziste această căruță până în 2024”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.