Sursa foto: Calea Europeana.ro

Conform admnistrației americane, din 8 noiembrie persoanele care vor să călătorească în Statele Unite sunt nevoite să fie vaccinate. Regula se aplică tuturor călătorilor care sosesc cu avionul sau celor care trec frontierele tereste cu Canada și Mexic, relatează AFP.

Din martie 2020, Statele Unite ale Americii și-au închis frontierele datorită pandemiei de COVID-19. Mai mult, milioane de călători din toată lumea nu au mai putut merge peste ocean, iar SUA a decis să-și închidă punctele de intrare pe cale terestră cu Canada și Mexic.

Șoferii de camioane sunt scutiți de aceste restricții

Persoanele care sosesc cu avionul în SUA vor avea nevoie, pe lângă dovada vaccinării, și un test negativ efectuat în termen de trei zile înainte de plecare. De asemenea, companiile aeriene vor stabili un sistem de urmările a contacților.

Totodată, din 8 noiembrie SUA va ridica restricțiile privind trecerea granițelor pe calea terestră din Canada și Mexic. Persoanele care doresc să viziteze America  vor putea trece granița dacă sunt vaccinate. Mai mult, șoferii de camioane vor fi scutiți de restricțiile impuse de administrația lui Biden, informează Casa Albă.

Începând de anul viitor, toți vizitatorii care trec frontierele terestre ale Americii vor trebui să fie vaccinate, indiferent de motivul pentru care intră în țară.

Centrele pentru Prevenirea și Controlul Bolilor ( CDC) a emis o alertă de călătorie de gradul 4 prin care solicită tuturor americanilor să evite călătoriile în România. Această măsură a fost luată în contextul în care țara noastră numărul cazurilor infectați cu COVID-19 este foarte ridicat, relatează comunicatul Casei Albe.

La jumătatea lunii septembrie, SUA a înregistrat aproape 700 de mii de victime din cauza infectării cu noul coronavirus, relatează Johns Hopkins University. Acest număr este cu aproape 1.200 mai mic decât bilanțul pandemiei de gripă spaniolă care a provocat aproximativ 675.000 de decese în Statele Unite.

Ultimele cifre înregistrate vineri, 15 octombrie, plasează România pe primul loc la nivel mondial la numărul de decese de COVID raportate la populație. Tot astăzi un copil de doar 13 ani, fără probleme de sănătate, a murit după ce s-a îmbolnăvit de noul coronavirus.

În Plenul Parlamentului European s-a solicitat ridicarea vizelor pentru călătoriile românilor în SUA

Articolul precedentMandatul lui Mircea Geoană la NATO s-a prelungit cu un an
Articolul următorL-ai lăsa pe ÎPS Teodosie (de exemplu) să te opereze de apendicită?
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.