Sursă foto: www.digi24.ro
Sursă foto: www.digi24.ro

Nu cred că l-ai lăsa. Cum n-ai lăsa pe nimeni care nu are pregătire medicală să facă acest lucru.

Pentru o extracție de dinte, te duci la stomatolog. Dacă ți-ai rupt piciorul, te duci la Urgențe. Pentru antirabic sau antitetanos, tot acolo te grăbești.

Nu-ți lași vecinul să te doftoricească. Nu rozi pereți dacă ai o cădere de calciu și nu-ți pui frunze de varză murată, la piciorul rupt. Nu rogi un jurnalist să-ți coasă operația pe care ți-a făcut-o, în prealabil, vreun cântăreț notoriu.

La fel cum nu i-ai lăsa pe ei să facă proceduri medicale pe tine, de ce i-ai lăsa să-ți spună cât de bun sau nebun e vaccinul?

Pe ÎPS Teodosie îl poți lăsa să-ți citească din Biblie; nu să-ți prescrie tratamentul pentru gastrită

Oricât de mult i-ar plăcea lui să dea sfaturi medicale, nu are competența necesară pentru acest lucru. E dreptul lui să creadă că sursele lui de informare sunt alea bune, corecte și potrivite. Dar nu e de competența lui să propovăduiască anti-vaccinarea.

Înțeleg că parte din jobul personal e să se asigure că ajung credincioșii de-a dreapta Tatălui. Dar nu cred că intră în fișa postului să le și grăbească întâlnirea.

Este o nerânduială în această forțare care este nefirească și fără temei și cu rolul de a vă speria să vă vaccinați forțat. Nu acceptați. Avem personalitate de sine fiecare, sunteți apărați de Constituția țării și chiar de legile europene. Nici legile europene nu te obligă la vaccin”, afirmă ÎPS Teodosie.

E foarte interesant că îi pasă de legi și de Constituție, doar când îi convine. Pentru că nu a avut nicio problemă să încalce, în multiple rânduri, legea, afirmând că el se supune unei autorități superioare, nu societății civile. Cu alte cuvinte, face apel la lege când îi convine. Și de respectat, o respectă la fel: când îi convine.

Pe Raed Arafat nu l-ai lăsa să-ți citească din Biblie; dar ar fi recomandat să-i asculți opinia medicală

Poate că nu prezentăm încredere noi, cei care le spunem să se vaccineze, dar prezintă încredere cei care le spun să nu se vaccineze? Am cerut un exerciţiu de imaginaţie: aceste doamne, domnişoare, domni care ies şi spun nu te vaccina şi care nu au nimic cu medicina, imaginaţi-vă că aceşti oameni sunt îmbrăcaţi în halat de chirurg cu bisturiul în mână şi voi pe masa de operaţie. I-aţi lăsa să vă opereze? Nu cred. I-aţi lăsa să opereze copilul dumneavoastră? Nu cred. Şi atunci de ce îi lăsaţi să vă propună soluţii despre vaccinare?”, spune Raed Arafat.

Și n-am cum să nu-i dau dreptate. Mecanicul îmi repară mașina, arhitectul îmi proiectează casa și medicul îmi protejează sănătatea. Unele roluri nu sunt, pur și simplu, interşanjabile.

Se moare pe capete. Numai în cap n-au stat medicii, pentru a convinge populația să se vaccineze. Și, chiar dacă atunci când au o problemă minimă medicală, tot la medic se duc, unii refuză să creadă aceeași medici, când vine vorba de alegere între viață și moarte.

E o alegere personală, nu zic nu. Dar când persoanele care militează împotriva vaccinului și nu se protejează deloc, ajung la spital, cum ar fi să-i trimită medicii la ÎPS Teodosie, să-i vindece el, cum știe mai bine?

Articolul precedentSUA solicită cetățenilor americani să evite călătoriile în România
Articolul următor9.000 de kilograme de plastic au fost extrase din Oceanul Pacific
Jurnalist neprietenos. Din 1999. Sau, cum ar spune unii, încă din mileniul trecut.