Sursa: Facebook

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor ia măsuri drastice nu numai în Capitală, ci și în alte orașe mari ale țării. Ieri, instituția a anunțat că, în urma verificărilor efectuate, a dispus închiderea temporară a activității în galeria comercială a Pieței „La Cocoș” din Ploiești.

Săptămâna aceasta ANPC a comunicat despre măsuri similare luate în cazul unor unități Mega și Auchan, unde, în urma deficiențelor constatate, s-a dispus aplicarea de amenzi, propunându-se suspendarea temporară a activității petru 6 luni.

La Piața „La Cocoș” au mers ieri echipe de control reunite ale Comisariatelor Regionale pentru Protecția Consumatorilor (CRPC) București-Ilfov și Prahova, coordonate de vicepreședintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Mihai Culeafă și directorul general ANPC, Paul Anghel, însă nu la cumpărături.

Acțiunile de control au constat în verificarea modului în care operatorii economici care comercializează produse alimentare în Ploiești respectă drepturile consumatorilor și reglementările în domeniu în vigoare, constatându-se abateri la toți cei 5 operatori economici care își desfășurau activitatea „La Cocoș”.

O situație gravă a fost constatată, în timpul controlului desfășurat la Piața La Cocoș din orașul reședință al județului Prahova, unde a fost oprită activitatea a 5 operatori economici (întreg spațiul comercial), care își desfășurau activitatea în galeria comercială a pieței, din cauza neigienizării vitrinelor frigorifice, precum și a lipsei totale a curățeniei în standurile de vânzare ale acestora.

Cei 5 operatori economici sunt: Diadra SRL, Iocaza Conf SRL, Supermarket La Cocoș SRL, Escu Serv Construct SRL și Redexpro SA”, precizează ANPC.

De altfel, directorul general al ANPC, Paul Anghel, a postat și un filmuleț pe Facebook, în care vânzătoarea precizează că nu a mai curățat una dintre vitrinele frigorifice „de două luni”.

A fost constatată prezența gândacilor, în spațiul comercial, a gunoaielor depozitate necorespunzător, precum și a gradului avansat de deteriorare a vitrinelor frigorifice în care erau expuse spre vânzare produsele alimentare.

În urma controlului, cei 5 operatori economici au primit și amenzi contravenționale în valoare totală de 140.000 lei”, a mai transmis ANPC.

Articolul precedentRomânia nu are o strategie naţională actualizată privind schimbările climatice
Articolul următorLiderul UDMR a precizat că „fără compromis” nu se poate forma un guvern