Foto: INQUAM Photos/George Călin
Foto: INQUAM Photos/George Călin

Aflat într-o conferință la Digi FM, Kelemen Hunor a precizat că nu poate da șanse unui guvern minoritar, format din PNL și UDMR.

Președintele UDMR a declarat că nu știe pe ce mizează PNL, în contextul în care a absentat de la discuțiile cu USR și cu social-democrații.

Nu este pentru prima dată când liderul UDMR insistă asupra faptului că varianta optimă ar fi fost refacerea coaliției cu USR.

Kelemen Hunor, anticipează posibile negocieri în cursul săptămânii viitoare

Eu nu ştiu pe ce se bazează colegii noştri care spun că mergem cu guvern minoritar şi vom obţine votul necesar pentru a învesti guvernul. Dacă fiecare se gândeşte doar la orgoliul lezat şi la interesul de partid, atunci nu va trece, că nu are cum să treacă. Dacă se gândeşte la o perspectivă mai largă  – negociem pe parcurs – atunci va trece. În acest moment eu nu văd cele 234 de voturi, dar, până săptămâna viitoare – marţi miercuri când se votează – se mai poate discuta”, a declarat Kelemen Hunor.

De asemenea, în ceea ce privește alegerile anticipate, liderul UDMR este de părere că situația va rămâne neschimbată, cu amendamentul că Alianța pentru Unirea Românilor ar putea obține mai multe mandate în Parlament.

AUR ar putea obține mai multe mandate în Parlament

În cadrul declarațiilor, Kelemen Hunor a precizat că este posibil să se ajungă la anticipate, dar structura Parlamentului va rămâne aceeași.  

Se poate ajunge la anticipate, dar anticipatele nu vor schimba nimic. Va fi aceeaşi structură a Parlamentului – cu un PSD peste 40%, cu un AUR sărit mult peste ceea ce cred eu că e bine pentru România, cu USR, PNL slăbite extrem de mult şi cu noi – sper că vom fi acolo unde suntem şi acum”, a mai adăugat liderul UDMR.

În același context, Kelemen Hunor a menționat că, în actualul context, este nevoie de o perioadă mai mare de timp pentru negocieri. Cu toate acestea, Constituția oferă doar 10 zile.

Articolul precedentKlaus Iohannis a promulgat legea privind plafonarea și compensarea facturilor la energie și gaz
Articolul următorContrabandă de țigări cu parapanta
Jurnalist full-time / Pesimist part-time