ANPC propune închiderea zonei alimentare a IKEA Pallady pentru șase luni

Operatorul economic a fost sanționat cu o amendă de 20.000 de lei

Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor al Municipiului București (CPCMB) a verificat, joi, 4 noiembrie, respectarea prevederilor legale din domeniu, în zonele alimentare a celor două magazine pe care le deține IKEA ROMANIA în București, Pallady și Băneasa.

Potrivit unui comunicat de presă al ANPC, în urma controlului, au fost constatate o serie de deficiențe. Concret, în zonele alimentare erau utilizate vitrine frigorifice care prezentau pe lângă zone cu rugină și mucegai și acumulări de apă, în care se aflau insecte moarte, resturi alimentare în strat grosier, precum și praf la zona ventilatoarelor. De asemenea, strat grosier de praf și grăsime se afla și pe sitele ventilatoarelor din camerele frigorifice de depozitare a fructelor și legumelor, a preparatelor reci din unitatea proprie și a cărnii refrigerate.

Totodată, comisarii au constatat că o informare incompletă a consumatorilor cu privire la comercializarea produselor provnite din materie primă congelată, dar  și comercializarea unor produse alimentare fără etichete cu elemente de identificare și caracterizare, precum și fără menționarea datei limită de consum. De asemenea, au fost constatate nereguli cu privire la „nerespectarea temperaturilor de expunere de minimum + 60 grade, C pentru preparatele calde, respectiv maximum + 8 grade C pentru preparatele reci”, în timp ce unele produse comercializate în unitatea proprie, „în urma verificării ingredientelor menționate pe etichetă și în fișa tehnică a produsului, a rezultat faptul aceasta provenea din Knorr Supă cremă de ciuperci (amestec de ingrediente pentru supă cremă de ciuperci), iar în lista de ingrediente de pe plic procentul de ciuperci reprezintă mai puțin de 8%”, se mai arată în comunicatul ANPC.  Mai mult, în zona de gătire coșurile de gunoi erau plasate fără capac.

 În urma sesizării acestor nereguli, comisarii CPCMB au sancționat contravențional operatorul economic, cu amendă în valoare de 20.000 lei și au dispus:

– oprirea temporară a prestării serviciilor pentru vitrinele asistate la care au fost constatate deficiențele menționate, până la remedierea neregulilor – IKEA Băneasa

– oprirea temporară a prestării serviciilor și a comercializării de produse în zonele de servire restaurant și cafenea – IKEA Pallady

– s-a propus oprirea temporară a unității pe o durată de cel mult 6 luni – IKEA Pallady.

ANPC propune închiderea unor magazine Mega: gândaci pe lângă produsele de patiserie, capcane pentru șoareci

Articolul precedentUPDATE – Eco Sud SA a jefuit bucureștenii prin tarifele la gunoi. Document
Articolul următorConsultările lui Iohannis mai au de așteptat