Gabriela Firea vrea din nou la Primăria Capitalei

În eventualitatea formării unui guvern PNL-PSD, fostul edil consideră că o nominalizare a sa la ministerul Muncii este doar o speculație

Senatorul PSD Gabriela Firea a afirmat, la România TV, că și-ar dori să candideze din nou pentru Primăria Capitalei, iar în privința nominalizării sale pentru Ministerul Muncii, într-un posibil guvern PNL-PSD, aceasta este doar o speculație, considerând că în partid sunt colegi mult mai bine pregătiți pentru acest portofoliu. Asta deși în numeroase luări de cuvânt de la Senat, Firea s-a arătat interesată de acest aspect al societății: alocații, pensii ori salarii.

Pe mine mă interesează să se majoreze alocaţiile, aşa cum prevede legea, pensiile, salariul minim. Să aibă orice român posibilitatea să îşi cumpere medicamente, antivirale din farmacii şi, în cazul în care ajunge în spital, să fie tratat cu tot ceea ce este necesar. Funcţiile sunt pe ultimul loc. Îmi doresc în special să lupt pentru români, ca parlamentar, ca senator. Mi-aş dori în trei ani să candidez din nou la Primăria Capitalei, dacă voi fi sănătoasă. Cât priveşte portofoliile, în funcţie de ce vor decide colegii mei social-democraţi în următoarele şedinţe, dacă pot fi utilă undeva, discutăm, dar nu îmi doresc în mod pragmatic sau esenţial acest lucru.

a declarat fostul primar general al Capitalei la România TV

„În acest domeniu mai am multe de învăţat”

De asemenea, Gabriela Firea consideră că în echipa care a lucrat la programul de guvernare există colegi mult mai bine pregătiți, și deși se află în comisia de muncă mai are „multe de învățat” pentru a face performanță într-un domeniu atât de dificil.

„Este un minister foarte greu. Cred că am colegi mult mai bine pregătiţi decât mine. Eu cred că orice om, dar mai ales om politic, trebuie să se cunoască bine şi să aibă şi simţul ridicolului. Să ştie unde este potrivit, unde nu este potrivit. Eu consider că în echipa social-democrată am colegi mult mai bine pregătiţi decât mine în acest domeniu. Sunt şi eu membru al Comisiei de Muncă, Familie şi Protecţie Socială a Senatului, dar cred că în acest domeniu mai am multe de învăţat”, a spus Gabriela Firea, la România TV.

Mai mult, senatorul consideră că o nominalizare a sa, pentru acest portofoliu, este doar o speculație, discuțiile recente fiind de „tatonare”, urmând ca după ce weekendul trecut, la care s-a lucrat intens la programul de guvernare, în această săptămână cele două partide iau decizia dacă să se realizeze alianța PNL-PSD, în vederea formării guvernului. „Situaţia din ţară e foarte gravă. Trebuie să ne gândim serios dacă e bine pentru poporul român dacă e bine să stăm în Opoziţie sau să participăm la guvernare”, a mai spus Gabriela Firea.

Valeriu Nicolae i-a analizat pe prezidențiabilii României

Articolul precedentLia Olguța Vasilescu: „Dacă PSD intră la guvernare, ce comunică ei nu mai are relevanță”
Articolul următorSorin Cîmpeanu își asumă deschiderea școlilor și grădinițelor, cu prezență fizică