Foto: Europa FM
Foto: Europa FM

Nicușor Dan anunță că a semnat un nou acord pentru înlocuirea a 11 kilometri de țevi pentru apă caldă și căldură, în București.

Într-un anunţ publicat pe contul de Facebook, primarul Capitalei precizează că a semnat un nou acord pentru înlocuirea țevilor.

Aceste lucrări vizează 11 kilometri de conducte din rețeaua primară. Conform anunţului, lucrările încep chiar din luna ianuarie 2022.

Primarul general a anunțat că lucrările vizează magistrala Grozăveşti și vor fi realizate de Compania Municipală Energetica

Am semnat Acordul pentru modernizarea altor 11 km din rețeaua primară de termoficare.
Lucrările vor începe în luna ianuarie și vor fi realizate de Compania Energetica. Segmentul care urmează să fie modernizat este aferent magistralei Grozăvești. De asemenea, face parte din cei 40 de kilometri de rețea de termoficare scoși la licitație în 2021
”, a declarat edilul Capitalei, pe contul de socializare.

Cei 11 kilometri fac parte din cei 40 de kilometri de reţea de termoficare scoşi la licitaţie în 2021.

Doar 10% din rețeaua de termoficare din București este modernizată. În total, Capitala are aproximativ 4.000 de kilometri de rețele primare și secundare

Primarul Nicușor Dan spune că, din cauza vechimiii și a uzurii excesive a țevilor, pierderile sunt colosale, în 2020 erau de aproximativ 2.200.000 l/h.

Anul trecut, în București s-au înregistrat peste 1.600 de avarii, arată Europa FM.

Sunt conștient că problema termoficării este una vitală. Îi asigur pe locuitorii Capitalei că facem tot posibilul pentru a corecta această situație generată de indolența precedentelor administrații.

Profit de această ocazie pentru a le ura tuturor bucureștenilor un an nou mai bun, alături de persoanele dragi. Și să aibă încredere că aici, la Primăria Capitalei, așezăm lucrurile pe direcția bună”, a adăugat Nicuşor Dan.

Articolul precedentPrețurile de la gaze închid școlile. Mii de elevi din Giurgiu au reînceput orele în sistem online
Articolul următorMăsuri discutate de Guvern pentru pregătirea valului cinci al pandemiei
Jurnalist full-time / Pesimist part-time