Nicușor Dan (preluare Digi 24)

Într-o postare făcută pe contul USR București, cei care l-au susținut pe edilul general al Capitalei au afirmat că nu sunt de acord cu „rectificarea bugetară negativă” cerută de Nicușor Dan în cadrul ședinței extraordinare a CGMB, de astăzi, de pe ordinea de zi suplimentară.

În opinia acestora, rectificarea negativă anunțată de Nicușor Dan, în sumă totală de 324 milioane de lei,  este „menită să scadă bugetul Capitalei în așa fel încât să dea impresia că primarul general și-a atins țintele pe care le-a anunțat în prima jumătate a acestui an”.

Concret, edilul vrea să reducă, cu 3 zile înainte de sfârșitul anului, bugetul destinat investițiilor pe care nu le-a realizat. „De exemplu, în 2021, investițiile în rețeaua de termoficare au fost în bugetul inițial 81 de milioane de lei. În decursul anului, primarul Nicușor Dan le-a tot scăzut și au ajuns la 52 de milioane de lei. Acum, primarul vrea să le mai scadă încă o dată la 42 de milioane. Asta deoarece în realitate nu au fost făcute investiții decât de 42 de milioane, jumătate din promisiunea inițială”, au scris reprezentanții USR București.

Mai mult, potrivit acestora, consilierii USR București au avertizat de la începutul anului, atunci când a fost votat bugetul inițial, că veniturile primăriei Capitalei sunt supraevaluate. De altfel, la acel moment, la începutul lunii mai, bugetul a fost „tăiat” cu aproximativ 1,1 miliarde de lei, ajungând la o valoare de 5,8 miliarde de lei, iar împreună cu toate instituțiile subordonate, credite și fonduri europene să ajungă la aproximativ 8 miliarde de lei. „Nicușor Dan continuă o practică falimentară a Gabrielei Firea pe care a criticat-o înainte de a deveni primar. Această practică îi permite primarului să cheltuie banii bucureștenilor strict după propriul interes. Acum vedem că ceea ce spuneau consilierii USR s-a adeverit și primarul vrea reducerea cheltuielilor bugetate la nivelul celor efectuate pentru a da impresia unei execuții mai bune”, au mai scris cei de la USR București.

Totodată, USR a subliniat faptul că în actuala rectificare, „primarul general preia un obiectiv periculos, acela de a investi milioane în instalații de oxigen într-o înșiruire de containere improvizate, unde riscul de explozie este considerat foarte mare de către specialiști, iar confortul și siguranța pacienților nu va putea fi asigurată”, aceștia precizând că este vorba de containerele amplasate de fostul edil general, „cu spații improprii unde instalația electrică nu este realizată la standarde de siguranță, ușile sunt foarte înguste, cu praguri înalte”, mai mult, că aceste containere nu doar că sunt neaccesibile, dar nici nu ar avea vreun aviz ISU pentru această improvizație, de la Spitalul Victor Babeș.

Astfel că, în aceste condiții, USR „nu poate susține alocarea de fonduri într-un așa-zis spital modular care în cel mai bun caz riscă să rămână nefolosit la fel ca alte improvizații din țară și în cel mai rău caz să pună viața pacienților în pericol”, și-au continuat cei de la USR „pledoaria” de pe contul de Facebook.

Mai mult, aceștia au solicitat primarului general al Capitalei ca pentru bugetul anului 2022 „să vină cu un plan serios și concret”, altfel, consilierii USR nu vor susține propuneri de buget „făcute pe genunchi, fără consultări prealabile”.

Consiliul General a adoptat bugetul Capitalei

Articolul precedentFostul șef al Serviciului de Permise și Înmatriculări Teleorman, judecat pentru luare de mită
Articolul următorÎși forțează România norocul cu UE, cu CCR care nu e tocmai de acord cu supremația dreptului european?