Urătura, colinda și tradițiile noastre sfinte, moștenite din moși strămoși le primiți?” – așa a început totul astăzi, o surpriză pusă la cale pentru edilul Sectorului 5, care a fost colindat, alături de ceilalți angajați din primărie.

Însă, înainte de colind, gazdele au fost servite cu pâine și sare. „Ca la noi, baciule, nu?”, a fost prima reacție a primarului Cristian Popescu Piedone.

Apoi, timp de câteva zeci de minute, colindătorii au încântat gazdele cu datini și obiceiuri precum căluții, dansul coșarilor, jocul moșului și al babei – povățuitori ai satului – sau jocul urșilor. „Cu domnul Piedone o să ne întâlnim încă vreo 60 de ani la primărie” – au completat la final urătorii.

Suntem localnici, tradițiile le purtăm în sânge. Eu vă știu, și nu numai pe voi, și alte ansambluri din zonă. Sărbători fericite și tot ce vă doriți!”, le-a urat la rândul său primarul Piedone, care mai apoi a mărturisit pe Facebook că a avut parte de o „bucurie, ca în copilărie”:

Ne-au sosit oaspeți de seamă tocmai din Dolheștii Sucevei. Un alai de plăieși buni și bravi, plecați de cu seară spre noi, să ne încânte cu o fărâmă din frumusețea moldavă străbună.

Și… ne-au bucurat cu buhai și cu plugușor, cu colinde, fanfară și cu toate datinile și obiceiurile hibernale care rezistă și respiră prin ei și prin alții ca ei… pe meleagurile sfintei noastre Bucovine.

Am înțeles că surpriza aceasta superbă a fost pusă la cale de băiatul meu Vlad Popescu Piedone, deputat de Suceava, împreună cu bunul său prieten și al meu tiz Cristinel Bărculescu, primarul din Dolheștii Sucevei! Vă mulțumesc amândurora! Și vă iubesc!

Pentru că, măcar pentru câteva minute, acești minunați colindători mi-au amintit de iernile copilăriei mele trăite fară griji… acasă la Fărcașa Neamțului. Parcă mai ieri cutreieram și eu ulițele satului cu prieteni, cu buhai și plugușor… și câte și mai câte…
Vă mulțumesc plăieși frumoși!

Comunitatea și colegii din primărie vă îmbrățișează și vă spun, sincer, că ne-ați făcut, tuturor, o mare, mare bucurie!”.

Articolul precedentCiolacu: „Forțele democratice ar trebui, în loc să se atace prea mult, să facă un coridor sanitar împotriva acestor forme extremiste”
Articolul următorCiucă nu vede cu ochi buni varianta unui candidat comun PSD-PNL la prezidențiale