Președintele PSD Marcel Ciolacu face un soi de apel către partidele „democratice”, pentru a lupta cot la cot împotriva celor „extremiste”.

Subiectul a fost atins la Digi 24, unde Ciolacu a fost invitat ieri seară, și unde s-au discutat mai multe teme de actualitate, inclusiv viitorul, din perspectiva alegerilor de anul viitor.

Iar premierul a punctat că „există un trend crescător extremist”, în ceea ce privește intenția de vot, pe care îl consideră „un pericol”. Cu toate acestea, Ciolacu a subliniat că votanții au mereu dreptate, însă a ținut să atragă atenția și asupra contextului în care oamenii au aceste noi „afinități”.

Venim după o pandemie care a provocat niște mutații și anxietate. A fost frica de moarte, a existat o mortalitate excesivă în România. După, a venit o criză energetică, cu niște măsuri de compensare luate foarte târziu și când au fost luate, pe picior, ne-au adus costuri foarte mari. După asta, s-a declanșat un război, iarăși cu o criză de securitate majoră. (…)

Acum vindem știri că vin emigranții, afgaini, sirienii, deci există o manipulare, care din punctul meu de vedere, ca om politic, toți oamenii politici trebuie să vină să explice ce se întâmplă. Am vazut alegerile din Olanda, unde extrema a câștigat alegerile. Există un trend la nivel european. În SUA nu există acest trend, acolo e altfel democrația structurată și consolidată”, a explicat pentru sursa citată Marcel Ciolacu.

Iar la acest moment, răspunsul e tot la politicieni, consideră premierul: „Forțele democratice ar trebui, în loc să se atace prea mult, să facă un coridor sanitar împotriva acestor forme extremiste”.

Articolul precedentPreședintele Casei de Asigurări de Sănătate, demisie după ce procurorii anticorupție l-au acuzat de abuz în serviciu
Articolul următorLa Primăria Sectorului 5 au venit primii colindători