Valeriu Stoica, acid cu noua conducere a PNL

„A reușit să strice ce s-a făcut bine în ultimii 30 de ani”

Fostul președinte al PNL Valeriu Stoica a fost foarte critic la adresa noii conduceri a partidului, despre care spune că „a reușit să strice ce s-a făcut bine în ultimii 30 de ani”, mai mult, că în urma alianței cu PSD, liberalii își va abandona programul de guvernare.

„PNL a dat vrabia din mână pe cioara de pe gard. PNL era înainte într-o situație mult mai bună: era într-o coaliție pe care o conducerea. În noua configurație, va fi un partid minoritar în coaliție. Dacă va mai avea prim-ministru, acel prim-ministru nu își va putea permite să facă ce a făcut Florin Cîțu cu miniștrii USR”, a declarat Valeriu Stoica, la Digi 24.

De asemenea acesta consideră că viitorul premier va fi unul „supus”, care va executa ce se spune dinspre PSD, iar PNL își va abandona programul de guvernare, în timp ce PSD își va impune punctul de vedere. „Actuala conducere a PNL a reușit să strice ce s-a făcut bine în ultimii 30 de ani. Timp ce 30 de ani, încet încet, tot ceea ce a fost mișcare liberală s-a unificat. Acum e un proces în sens invers. PNL devine un partid din ce în ce mai mic, iar PSD este marele câștigător. Fără să fi făcut nimic, fără să fi făcut vreo reformă internă, PSD apare ca salvator”, a afirmat Valeriu Stoica.

Cine, ce pierde din alianța „împotriva” dorinței electoratului

Totodată, fostul președinte al PNL susține că dacă pe moment social democrații pot fi considerați câștigători, pe termen lung, ambele partide vor avea de pierdut, tocmai din cauza acestei alianțe. Mai mult, că aceasta poate fi șansa USR, care în opinia sa mai are nevoie de maturare. „Acum se gândesc că vin banii de la UE și cu acești bani vor reuși să satisfacă dorințele românilor. Este o speranță iluzorie. Efectele nu se vor vedea repede. Românii sunt greu de mulțumit. Presupunând că această coaliție PNL-PSD-UDMR va rezista, nu înseamnă că partidele vor ieși bine”, a mai spus Stoica, adăugând că PNL va ieși cel mai prost, cu o pierdere considerabilă a susținătorilor, în timp ce PSD va pierde ocazia de a veni pe val după o perioadă în opoziție.

Cât privește opoziția din acest moment, formată din AUR și USR, despre primii, Stoica spune că fac rău României, în vreme ce pentru USR are un sfat important, pentru ca aceștia să se maturizeze, din punct de vedere politic. „USR a primit un cadou din partea PSD și PNL. Trebuie să renunțe la teribilisme. Dacă vor face în trei ani structuri locale puternice, vor avea o mare șansă”, mai afirmă Valeriu Stoica.

Cioloș: „Din acest moment, pentru USR începe o nouă etapă. Trecem acum în opoziție la vechile partide”

Articolul precedentCodrin Ștefănescu crede că Ludovic Orban dă dovadă de curaj: „Cam târziu totuși, dar măcar a spus clar”
Articolul următorCîțu: „Ne confruntăm cu o suprasolicitare a sistemului medical din cauza valului 4”