Cîțu: „Ne confruntăm cu o suprasolicitare a sistemului medical din cauza valului 4”

Premierul interimar a reacționat după incendiul din această dimineață, de la Spitalul Județean din Ploiești, și susține în continuare necesitatea vaccinării pentru a degreva de presiune sistemul medical

Premierul interimar Florin Cîțu a transmis, joi, condoleanțe familiilor celor doi pacienți decedați în urma incendiului de la Spitalul Județean din Ploiești. Totodată, acesta consideră că pentru ridicarea presiunii de pe sistemul medical, în plin val patru, este necesară continuarea vaccinării în rândul populației.

„Din păcate, astăzi a avut loc un incendiu la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești, la o secție suport Covid-19. Doi pacienți au murit, iar o infirmieră a suferit arsuri. Transmit condoleanțe familiilor celor doi pacienți. Infirmiera este transferată la Spitalul Floreasca, unde va fi tratată. A fost activat planul roșu, am fost în permanentă legătură cu secretarul de stat Raed Arafat și cu ministrul Sănătății, Cseke Attila, pentru a mă asigura că avem locuri pentru pacienți, 15 dintre ei au fost transferați. Vom vedea care este cauza incendiului, o anchetă a început”, a transmis Florin Cîțum potrivit unei postări făcute pe contul de Facebook al Guvernului României.

România a ajuns la al patrulea incendiu cu victime, în spitalele suport Covid, în mai puțin de un an, și pare că situația este scăpată de sub control. De altfel, Cîțu, în mandatul căruia au avut loc trei dintre aceste incendii – Balș, Constanța și acum, Ploiești, consideră că astfel de tragedii nu trebuie să se mai repete.

Mai mult, acesta a afirmat că a cerut de fiecare dată ca spitalele să fie pregătite pentru valul 4, să existe avizele necesare, instalațiile de oxigen să fie controlate. „Ne confruntăm cu o suprasolicitare a sistemului medical din cauza valului 4 și toți cei implicați trebuie să se asigure că sunt luate toate măsurile pentru siguranța pacienților”, mai transmite Guvernul, în numele lui Cîțu, care repetă că singura soluție prin care se poate lua presiunea de pe spitale este aceea de a ne vaccina împotriva Covid.

Reamintim că în această dimineață, un incendiu a izbucnit la Secţia Movila (fostul Spital de Boli Infecţioase) a Spitalului Judeţean de Urgență Ploieşti, în urma căruia doi pacienți au decedat, iar o persoană, asistentă medicală, a fost rănită, suferind arsuri pe o suprafață de 20% din corp. Aceasta a fost transferată la Spitalul Floreasca din București.

Poliţiştii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă în urma incendiului, a precizat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Prahova, Mihaela Florescu. Ancheta este coordonată de procurori.

PLAN ROȘU la Spitalul Județean Ploiești. Doi pacienți decedați în urma unui incendiu

Articolul precedentValeriu Stoica, acid cu noua conducere a PNL
Articolul următorAsistentă medicală din Gorj, reținută de procurori: mită pentru vaccinări și certificate verzi false