Cioloș: „Din acest moment, pentru USR începe o nouă etapă. Trecem acum în opoziție la vechile partide”

După 11 luni de guvernare, USR devine cel mai mare partid din opoziție, dar și singurul cu valori democratice

Liderul USR Dacian Cioloș a reacționat, luni seară, după ce liberalii și-au anunțat începerea negocierilor cu social-democrații pentru formarea unui nou guvern, subliniind că USR va trece într-o nouă etapă a existenței sale politice, iar la numai 11 luni de guvernare va deveni cel mai pare partid din Opoziție și „singurul care îmbrățișează valori democratice, autentic liberale și europene”, a scris pe social media.

„Liderii PNL au ales, în seara asta, PSD pentru a negocia formarea unui nou guvern. Eu nu mai am de ceva vreme dezamăgiri în politică, dar mă revoltă să văd ușurința cu care acești oameni au ales, astfel, să trădeze și speranța celor care și-au dorit o guvernare pentru modernizarea statului român alături de USR. Au promis în campanie lucruri cu care e clar acum că nu rezonau deloc. Le-au spus doar ca să câștige voturi, însă inima lor politică a rămas alături de acel pe-se-de care a aruncat țara în aer și căruia i se alătură acum cu atâta ușurință și naturalețe”, a scris Dacian Cioloș pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, acesta a subliniat care au fost reacțiile pe care vechile partide le-au avut față de o formațiune ce a venit cu „suflu nou” pe scena politică, mai mult, că în toată perioada de guvernare, USR a căutat să își facă treaba „cu cinste și corectitudine”, dar și să fie „fermi atunci când a fost vorba de valori, chiar dacă, probabil, am mai avut și stângăcii”, a mai scris Cioloș, adăugând că „nu ne-am trădat promisiunile, chiar dacă unii ne-au considerat, câteodată, rigizi”.

USR și lupta cu metehmele vechilor partide

Totodată, Cioloș a afirmat că flexibilitatea partidului său nu a însemnat „contorsionarea coloanei vertebrale așa cum vedem că se practică cu nonșalanță la pe-ne-le”, exitând să îi numească pe aceștia liberali, din rușine.

Mai mult, liderul USR susține că multe dintre acțiunile liderilor peneliști, promise în campaniile electorale, au fost doar pentru „accesul la resurse și puterea de dragul perpetuării unui stil de administrație clientelar și desprins de la nevoile reale ale oamenilor”, iar în cele 11 luni de guvernare  în coaliție, USR s-a opus, în Guvern și în Parlament, la cultivarea vechilor metehne ale politicii românești: păstrarea privilegiilor, piedicile puse modernizării, banii distribuiți fără criterii din pixul unui singur om.

„Din acest moment, pentru USR începe o nouă etapă. Trecem acum în opoziție la vechile partide și în luptă cu orice formă de extremism. Vom fi cel mai mare partid din opoziție și singurul care îmbrățișează valori democratice, autentic liberale și europene. Vom continua să muncim pentru implementarea reformelor din Planul Național de Redresare și Reziliență. Vom sancționa cu fermitate derapajele guvernării PNL-PSD”, a mai scris Cioloș, adăugând că va folosi perioada de stat în opoziție pentru refacerea legăturilor cu cetățenii, dar și pentru a construi viziunea pentru o Românie modernă.


Liderii PNL au votat începerea negocierilor cu PSD

Articolul precedentDragnea, fără speranță: „Noapte bună, România!”
Articolul următorCiolacu vrea Ministerul Sănătății pentru Alexandru Rafila