Marcel Ciolacu (captură video)

Chiar dacă abia încep negocierile serioase între PSD și PNL pentru formarea unui viitor guvern, liderul social democraților Marcel Ciolacu dă de înțeles că are câteva direcții clare de urmat.

Și, din ce a asigurat acesta, membrii Consiliului Politic Național sunt în același asentiment, însă de la discuții și până la o înțelegere parafată cu PNL mai este cale lungă.

Concret, Ciolacu a vorbit aseară la Antena 3 despre numele vehiculate pentru a prelua anumite ministere, într-un guvern care cel mai probabil va avea un premier de la PNL. Cel puțin acest din urmă aspect ar părea ceva sigur, dat fiind că liderul PSD a precizat că, în acest moment, „una dintre soluții” ar fi „o propunere de un an şi jumătate să fie un premier PNL şi un an și jumătate să fie premier PSD”.

Ceea ce asigură Marcel Ciolacu este însă că PSD va veni cu propuneri de miniștri bine pregătiți, fiind nominalizați în acest sens Vasile Dîncu, Mihai Tudose, Gabriela Firea și Alexandru Rafila. Acesta din urmă, evident, fiind văzut ca ministru al Sănătății.

S-a discutat de domnul Rafila. Din punctul meu de vedere e cel mai îndreptățit să preia acum Ministerul Sănătății”, a spus Ciolacu pentru sursa citată.

Noi am luat azi o decizie în Consiliul Politic Naţional de a avea negocieri pe programul de guvernare cu cei de la PNL, UDMR şi minorități în vederea creării unei majorități. Nu am luat un vot în care PSD intră la guvernare cu PNL, UDMR şi minorități.

Sunt mândru de stabilitatea şi reponsabilitatea PSD şi de felul în care au decurs discuțiile. Toate lumea a înțeles că este un moment de răscruce pentru România. Nu am simțit niciun coleg frustrat sau reţinut de ceea ce a fost am trecut. Nu guvernezi ţara doar la nivel central, se guvernează şi la nivel local. Este un moment dificil prin care trece România. Am cerut o discuție serioasă. Cred că am depășit tot acel Bonjour (…)

Colegii cer ca prima linie a partidului, oamenii cu cea mai bună expertiză, și Mihai Tudose și Sorin Grindeanu au fost prim-miniștri, Rafila e un specialist, și domnul Dâncu a fost vice-premier, a condus ministerul Dezvoltării, are o experiență și doamna Gabriela Firea și în administrativ, în primul rând, dar eu o să solicit colegilor să mergem cu prima linie în acest moment dificil”, a mai spus Ciolacu.

Articolul precedentCioloș: „Din acest moment, pentru USR începe o nouă etapă. Trecem acum în opoziție la vechile partide”
Articolul următorPSD vrea o coaliție „pe termen lung” cu liberalii