Foto: preluare G4 Media

Trei autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD B2 au intervenit în stingerea unui incendiu ce a izbucnit joi, 11 octombrie, la Centrul de Recuperare şi Reabilitare a Persoanelor cu Handicap din Pojorâta.

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU), Alin Găleată, pompierii militari au reușit să salveze o clădire administrativă. De asemenea, o casă de locuit a proprietății învecinate a fost ferită de flăcări.

La fața locului au fost mobilizați militari de la Detaşamentul de Pompieri Câmpulung Moldovenesc şi lucrători de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Pojorâta.

În urma incendiului nu s-au înregistrat victime

De asemenea, la sosirea echipajelor, flăcările se manifestau la o anexă a centrului. Focul a cuprins și o un foișor, de la o proprietate învecinată. Pompierii au reușit să lichideze focul, iar în urma incendiului nu s-au înregistrat victime. Din nefericire, anexa centrului și un perete al construcției a fost mistuit de flăcări.

Din primele cercetări ale pompierilor, incendiul ar fi izbucnit din cauza fumatului în locuri nepermise. Reamintim că la fața locului au fost mobilizate trei autospeciale stingere și o ambulanță SMURD B2, relatează g4media.

Centrul de Recuperare şi Reabilitare pentru Persoane cu Handicap Pojorâta, este instituție de interes public pentru persoanele adulte cu dizabilități, fără personalitate juridică, aflat în structura Direcţiei Generale de Asistenţă Socială și Protecţia Copilului Suceava.

Tot astăzi, 11 octombrie, un incendiu a cuprins Secția Movila (fostul Spital de Boli Infecţioase) a Spitalului Judeţean de Urgență Ploieşti. Focul a izbucnit într-un salon la parterul spitalului unde se aflau doi bărbați. Din nefericire, cei doi pacienți în vârstă de 74 și 75 de ani au decedat. Restul pacienților au fost transferați la Spitalul Județean de Urgență Ploiești. Totodată, o infirmieră a suferit arsuri pe 40% din suprafața corporală Ea a încercat să-i salveze pe cei doi pacienți aflați în salonul unde a izbucnit incendiul.

Reamintim că în ultimele 14 incendii ce au avut loc în spitale, peste 40 de români și-au pierdut viața. Incendiile din unitățile medicale au devenit un lucru „normal”, într-o țară unde sistemul medical este la pământ. Iar investițiile lipsesc cu desăvârșire.

Când, cum și de ce a eșuat „statul eșuat”? Răspunsul e sugerat de seria neagră a celor 14 incendii produse în spitale în ultimul an

Articolul precedentColegiul Medicilor, după tragedia de la Ploiești: „Trebuie oprită această „pandemie” de incendii”
Articolul următorEMA a aprobat două noi medicamente împotriva COVID-19
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.