Sursa foto: Adevărul

Colegiul Medicilor din România (CMR) a reacționat dur după incendiul de la Secţia Movila a Spitalului Judeţean de Urgență Ploieşti. CMR susține că investițiile în sistemul de sănătate s-au făcut doar pe hârtie. Mai mult, ei sunt de părere că nimeni nu va fi tras la răspundere. La fel ca în cazul incendiului de la Piatra Neamț.  

Totodată, în comunicatul transmis, CMR e de părere că medicii au fost tratați cu salarii mizere, iar sistemul medical a fost abandonat de către cei care ar fi trebuit să îl modernizeze. De asemenea, ei acuză că nu s-au făcut investiții, iar miniștri sănătății au fost schimbați „mai repede decât anotimpurile”.

Colegiul Medicilor: „Cârpim în loc să construim”

În continuarea mesajului, reprezentanții CMR acuză autoritățile că nu iau măsurile pe care le promit de fiecare dată când are loc o nenorocire.

„Este un cerc vicios. Cârpim în loc să construim. Cârpelile cedează și se întâmplă o nouă tragedie. Da, acest incendiu a avut loc tot într-un spital COVID, pentru că da, aceste unități și personalul care le deservește sunt supuși la o presiune extrem de mare”, se arată în comunicatul transmis.

Pentru a opri această „pandemie de incendii în spitalele românești”, CMR consideră construirea de spitale esențială. Ba mai mult, trebuie asigurate fonduri care să fie cheltuite transparent pentru a achiziționa sisteme de siguranță și de alertare.

„Să fie angajați pompieri pentru a limita astfel de tragedii sau efectele unor astfel de incidente”, au concluzionat cei de la Colegiul Medicilor din România.

Citește și Când, cum și de ce a eșuat „statul eșuat”? Răspunsul e sugerat de seria neagră a celor 14 incendii produse în spitale în ultimul an

Reamintim că doi bărbați și-au pierdut viața în urma unui incendiu ce a izbucnit la Secţia Movila (fostul Spital de Boli Infecţioase) a Spitalului Judeţean de Urgență Ploieşti. Incendiul a izbucnit într-un salon la parterul spitalului. Pentru gestionarea situației a fost activat Planul Roșu de Intervenție. Pacienții au fost transferați către clădirea centrală a Spitalului Județean de Urgență Ploiești.

Bărbații decedați aveau vârsta de 74, respectiv 75 de ani. Cei doi erau internați în salonul unde a izbucnit incendiul. Din nefericire, o infirmieră care avea în grijă pe ce doi pacienți  a suferit arsuri pe 15-20 % din suprafaţa corporală.

PLAN ROȘU la Spitalul Județean Ploiești. Doi pacienți decedați în urma unui incendiu

Articolul precedentBătaie mare la ONJN pe banii pierduți de români la “păcănele”! DNA a intrat pe fir
Articolul următorIncendiu la Centrul de recuperare a Persoanelor cu Handicap din Pojorâta
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.