Sursa Foto: MedicHub

În cadrul Strategiei UE privind mijloacele terapeutice împotriva COVID-19, Agenția Europeană a Medicamentelor (EMA) a aprobat două noi tratamente : Ronapreve și Regkirona. Ambele se vor putea folosi în stadiile de început ale infecției și sunt pe bază de anticorpi monoclonali antivirali.

Stella Kyriakides, comisarul pentru sănătate și siguranță alimentară, a anunțat că până la sfârșitul anului vor fi autorizate cinci tratamente noi în Uniunea Europeană împotriva COVID-19. De asemenea, comisarul a amintit că vaccinarea rămâne, în continuare, cea mai bună soluție pentru combatarea pandemiei de coronavirus.

Două noi tratamente promițătoare în lupta cu pandemia

Chiar dacă Uniunea Europeană are una dintre cele mai ridicate rate de vaccinare la nivel mondial, numărul cazurilor de COVID-19 este într-o continuă creștere.

„Cetățenii au nevoie de tratamente sigure și eficace pentru a combate infecția și a îmbunătăți nu numai perspectivele de recuperare mai rapidă, ci și cele de supraviețuire”, a precizat Stella Kyriakides, comisarul pentru sănătate și siguranță alimentară, relatează Digi24.

În prezent, statele membre Uniunii Europene au posibilitatea să recurgă la 55 de mii de tratamente cu Ronapreve. Mai mult decât atât, Agenția Europeană a Medicamentelor (EMA) evaluează șase medicamente ce ar putea fi folosite pentru tratarea infecției cu Sars-CoV-2.

Vaccinarea, cea mai bună variantă de a stopa pandemia

Comisarul Stella Kyriakides a mai adăugat că e esențial ca toți cetățenii statelor membre UE să aibă acces la tratamente sigure și eficare împotriva COVID-19. Cu toate acestea, Kyriakides a atras atenția că în statele unde vaccinarea este scăzută e nevoie de o mai bună informare a populației cu privire la beneficiile imunizării împotriva noului coronavirus. Singurul tratament împotriva Covid-19 aprobat de EMA de la începutul pandemiei este antiviralul remdesivir al companiei Gilead.

În urma ședinței de guvern de miercuri, 10 octombrie, ministrul interimar al Sănătății Cseke Atilla a anunțat că țara noastră va achiziționa 70 de mii de flacoane de Remdesivir. Banii necesari achiziționării flacoanelor provin din Fondul de Rezervă Bugetară pentru suplimentarea bugetului Ministerului Sănătății.

Reamintim că Agenția Europeană a Medicamentelor (EMA) a aprobat vaccinarea cu a treia doză Pfizer-BioNTech a persoanelor în vârstă de peste 18 ani şi a lăsat statele membre UE să aleagă populaţia eligibilă.

O nouă formulă Pfizer a fost aprobată de EMA

Articolul precedentIncendiu la Centrul de recuperare a Persoanelor cu Handicap din Pojorâta
Articolul următorDan Tudorache: ,,Madamarmand a „înfrânt” din nou”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.