Cum să reduci consumul de apă, premieră pentru România

RAJA S.A., cel mai mare operator regional din România în domeniul alimentării populației cu apă potabilă și al epurării apelor uzate, a încheiat Contractul de servicii pe bază de performanță pentru reducerea apei ce nu aduce venituri în Municipiul Constanța, împreună cu compania portugheză AGS – Administração e Gestão de Sistemas de Salubridade S.A.

Aceasta este responsabilă de managementul a 13 utilități din Portugalia și Brazilia, asigurarea serviciilor de Operare & Întreținere și dezvoltarea de soluții tehnologice specializate pentru eficientizarea serviciilor de apă. Contractul are un caracter inovativ pe piața românească.

Implementarea cu succes a acestui contract va contribui la conservarea apei, o importantă resursă naturală și va impulsiona replicarea acestui model și de către alți operatori de apă și de canalizare din România. Conform termenilor contractuali, RAJA va fi sprijinită de către AGS în ceea ce privește performanța rețelei de apă, managementul presiunii, sectorizarea rețelei în DMA-uri (District Metering Area) și controlul activ al pierderilor, instalarea echipamentelor de măsurare fiabile pentru a calibra modelul hidraulic, combaterea pierderilor comerciale, întreținerea și calitatea reparațiilor, instruirea personalului RAJA, precum și alte măsuri pe termen mediu și lung în vederea diminuării pierderilor de apă.

Articolul precedentPetrov îl trage în jos pe Băsescu: și-ar putea pierde drepturile de fost președinte
Articolul următorDaea a mers dimineață în Piața Obor: „Nu este Zona Zoster, nu este un focar de covid, este un amfiteatru viu colorat de frumoasele produse românești”