Așa cum îi șade bine unui român gospodar, fostul ministru al Agriculturii a mers de dimineață să facă piața. Și nu oriunde, ci în Piața Obor, mai ales că acum toată țara se află într-un adevărat scandal pe marginea măsurilor de închidere a acestora. Social democratul Petre Daea a vrut însă să vadă cu ochii săi dacă prin piață mișună covidul, ocazie cu care a și cumpărat câteva produse de care probabil avea nevoie. Concluzia fostului ministru PSD este aceea că țăranii au nevoie de ajutor, iar în piață nu e niciun pericol.

Ca de obicei, m-am dus la țăranii noștri pentru a-i revedea în aceste clipe grele și pentru a le onora munca, cumpărându-le ce au produs cu multă trudă și foarte greu în acest an dificil. Pe mesele lor frumos aranjate, respectându-se toate condițiile de igienă și siguranță alimentară, produsele românești zâmbesc la consumatorii răzleți, a căror dorință de a mânca alimente sănătoase este oprită de măsurile nesăbuite pe care le-au stabilit guvernanții de astăzi.

Am cumpărat, am ascultat, am dialogat cu producătorii agricoli, cu comercianții din piețe. Cu disperare în ochii neacoperiți, mi-au transmis gândurile lor. Îmbrăcați cu trei sau mai multe rânduri de haine își vărsau amarul, spunându-mi să fac ceva pentru a putea să-și vândă rodul muncii și să-și poată câștiga existența, greu încercată în acestă perioadă. Le-am promis că voi face încă un apel, la cei care diriguie treburile țării, să elimine această măsură aberantă.

Domnule Orban, în piața Obor nu este Zona Zoster, nu este un focar de covid, este un amfiteatru viu colorat de frumoasele produse românești, pe care nu le găsim în nici un supermarket.

Lăsați-i pe români să le mănânce și nu îmbolnăviți țăranii, expunându-i la frig. Avem nevoie de ei. Ei ne-au hrănit tot timpul în perioada pandemiei. Au muncit câmpul, au îngrijit animalele, iar acum nu mai au nici lacrimi ca să-și verse amarul ce se află în sufletul lor. Temperatura scăzută, curenții reci de aer îi îmbolnăvesc și afectează calitatea produselor și ne vulnerabilizează pe toți în fața bolii.

Ce este așa greu de priceput?!”, întreabă și se întreabă Petre Daea.

Articolul precedentCum să reduci consumul de apă, premieră pentru România
Articolul următorBăsescu: „Arafat este foarte bun pentru achiziţii de salvări vopsite în roşu sau pentru funcția de purtător de cuvânt și de imagine tv”