În data de 30 octombrie, în plenul Senatului, o modificare de lege care ar putea să-i dea bătăi de cap lui Traian „Petrov” Băsescu a trecut de baricade. Mai pe larg, Senatul a dat undă verde unei propuneri venită din partea ALDE și PSD care are în vedere modificarea legii 406/2001, cu privire la acordarea unor drepturi speciale foștilor șefi de stat din România. Astfel, cu modificarea cere ca respectivii șefi de stat să nu fi colaborat cu Securitatea, Traian Băsescu alias Petrov s-ar putea afla în situația de a i se anula drepturile ex-prezidențiale.

„Nu beneficiaza de prevederile prezentei legi persoana careia i-a incetat calitatea de presedinte al Romaniei ca urmare a savarsirii unei infractiuni pentru care a fost condamnat definitiv, ori s-a constatat ca a avut calitatea de colaborator al securitatii (art. 2, lit. b, teza ultima din OUG nr.24/2008), sau ca urmare a demiterii din functie prin referendum”, prevede legea adoptată tacit de Senat.

Drepturile foștilor președinți ai României

Băsescu și colaborarea cu Securitatea: „Avem puncte de vedere diferite, eu și CNSAS”

a) folosinţă gratuita a unei locuinţe de protocol, cu destinaţia de reşedinţa, care cuprinde şi un spaţiu cu destinaţia de cabinet de lucru, încadrat cu un post de consilier şi un post de secretar

b) o indemnizaţie lunară în cuantum egal cu 75% din indemnizaţia acordată Preşedintelui României în exerciţiu

c) paza şi protecţie, precum şi folosinţă gratuita a unui autoturism, asigurate permanent de Serviciul de Protecţie şi Paza

Ziarul de Investigații

Articolul precedentDan Barna ar vrea să-i audă pe parlamentari la telefon cum votează pentru „Fără penali în funcții publice”
Articolul următorCum să reduci consumul de apă, premieră pentru România
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.