Captură video

Spirite încordate în Parlament, unde azi se votează iniţiativa cetăţenească „Fără penali în funcţii publice”, aflată pe ordinea de zi a Senatului. Din ceva calcule sumare însă, senatorii nu s-au obosit prea tare să vină pentru a-și da cu părerea, în ciuda apelului lansat de Dan Barna în spațiul public către liderii PNL, PSD, UDMR de a-și trimite oamenii la vot. Barna a spus în cursul zilei de azi că, într-adevăr,
nu au existat înțelegeri între partide pe această temă, însă că inițiativa USR „este mai importantă decât orice alt subiect de luptă parlamentară în acest moment”.

Chiar înainte de ședință însă, Dan Barna a mirosit că ceva nu e în regulă, că prezența nu e asigurată, astfel încât a anunțat că USR nu participă la ședință dacă nu se ia votul telefonic. „Am cerut în Comitetul Liderilor ca votul sa fie telefonic, la fel ca în fiecare săptămână de pandemie de până acum, și deocamdată nu s-a acceptat. În acest moment colegii mei din USR sunt prezenți la muncă. Suntem aici pentru ca să devină realitate. Transmit un mesaj explicit și foarte clar: dacă nu se va lua votul prin telefon, așa cum se întâmplă de două luni în Senat, nu vom participa la această mascaradă, pentru că nu există nicio șansă să se adune cele 90 de voturi pentru ca inițiativa să devină realitate și Parlamentul acesta să facă istorie. Le cer celor doi lideri, Orban și Ciolacu, să renunțe la orice fel de combinatoristică parlamentară și, prin comitetul liderilor, să se aprobe revenirea la vot prin telefon. Dacă nu se va aproba votul prin telefon, nu vom participa la această ședință”, a atras atenția Barna.

Articolul precedentTeodorovici numără de când e angajat la stat: „29 de ani cu încercări și provocări”
Articolul următorPetrov îl trage în jos pe Băsescu: și-ar putea pierde drepturile de fost președinte