Basescu candideaza la europarlamentare Traian Băsescu despre Rareș Bogdan

Traian Băsescu se delimitează de „Petrov”, numele pe care i l-ar fi atribuit fosta Securitate în calitate de colaborator. Astăzi se judecă procesul în care Curtea de Apel București judecă sesizarea Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, care cere stabilirea calităţii de colaborator al Securităţii pentru Traian Băsescu. Actualul europarlamentar a precizat că nu a colaborat cu Securitatea.

„Trebuie să mă apăr. Avem puncte de vedere total diferite, eu și CNSAS, ne va împăca un al treilea, judecătorul. Hai să vedem procesul”, a spus fostul președinte, la sosirea la Curtea de Apel București, citat de Hotnews. Aceeași sursă scrie că, potrivit actelor din dosarul înregistrat pe 29 mai, Traian Băsescu şi-a turnat colegii şi a menţinut legătura cu Securitatea ca persoană de sprijin, până aproape de căderea regimului, sub numele de cod Petrov.

Articolul precedentPonta: „Votanții PSD îl doreau pe Mircea Diaconu candidat – văzând că este blocat de PSD atunci se răzvrătesc în fața blaturilor și aranjamentelor murdare făcute de Dăncilă&Co și vor vota cu Mircea Diaconu”
Articolul următorAnchetă la Prahova după ce a apărut în spațiul public filmarea în care un consilier la un cabinet parlamentar era zmeu în fața polițiștilor. Marian Godină explică: „Se temea de influența acelui om, de aceea a vrut ca filmarea să fie mediatizată”