Foto Poliția de Frontieră

Poliţiştii de frontieră de la Garda de Coastă au descoperit, împreună cu lucrătorii vamali, bunuri vestimentare în valoare de aproximativ 1.700.000 lei, într-un automarfar sosit din Turcia cu feribotul.

Potrivit Poliției de Frontieră, poliţiştii din cadrul Gărzii de Coastă au participat la controlul amănunțit efectuat de către lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal Constanța Sud la un automarfar cu semiremorca sosit din Turcia, cu feribotul, care avea ca destinatar o societate comercială din Ungaria.

În urma controlului, au fost descoperite 7.969 articole vestimentare ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală, care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.  Astfel, în data de 08.02.2021, poliţiştii de frontieră s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârșirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate. Bunurile, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, ar fi avut valoarea totală de aproximativ 1.700.000 lei

Comunicatul Poliției de Frontieră

Turcia este una dintre țările ce furnizează mărfuri de contrabandă. În decembrie 2020, polițiștii de frontieră au descoperit 168 flacoane parfum și 177 articole vestimentare, ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute, dar și 119 grame bijuterii din metal galben, susceptibile a fi din aur, fără a avea documente de proveniență sau autorizație de a efectua operațiuni cu metale prețioase. Posesorii bunurilor sunt şase cetățeni români, cu vârste cuprinse între 34 și 64 de ani, domiciliați pe raza județelor Galați, Brăila, Ialomița și Călărași, care nu deținea documente justificative pentru acestea.

Reamintim că în această săptămână, în urma unor percheziții domiciliare au fost descoperite peste 5 milioane de țigarete, în valoare totală de aproximativ 3,3 milioane de lei. Perchezițiile au fost efectuate de procurorii Secției de Urmărire Penală și Criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casației și Justiției și au vizat 17 locații din București, Constanța, Dolj și Ilfov.

Articolul precedentCiolacu, justițiar: ”Cîțu se duce de pomană la Bruxelles”
Articolul următor„România Educată”, în PNRR