Foto: Impact
Foto: Impact

În perioada 11-12 februarie, premierul Florin Cîţu se va afla la Bruxelles.

Scopul vizitei de lucru este întâlnirea cu preşedinţii Consiliului European Charles Michel, Comisiei Europene Ursula von der Leyen, şi al Parlamentului European David Sassoli, precum şi cu vicepreşedinţii executivi ai Comisiei Europene Frans Timmermans, Margrethe Vestager şi Valdis Dombrovskis.

În același timp, prim-ministrul Florin Cîţu are programate și o serie de întâlniri oficiale cu comisarul european pentru transport, Adina Vălean, dar şi cu secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană.

Bagajul pentru Bruxelles nu conține Legea bugetului

În contextul vizitei, președintele PSD a ținut să facă o serie de comentarii, precizând că deplasarea lui Florin Cîțu este total inutilă, pentru că Legea bugetului pe anul 2021 nu este aprobată. Astfel, în opinia lui Marcel Ciolacu, premierul nu are ce să le prezinte liderilor europeni.

Una dintre intențiile principale ale lui Marcel Ciolacu este de a cere premierului și liderilor puterii transparența mult promisă și inițierea unui plan pentru întreaga națiune.

”Oferta jalnică a actualei guvernări”

Cîțu se duce de pomană la Bruxelles! Nu are un plan pentru accesarea banilor europeni, nu are buget. Nu are nimic. Este o prăpastie uriașă între așteptările liderilor europeni și oferta jalnică a actualei guvernări. Maculatura lor a fost deja respinsă de două ori. De aceea, cer actualului Guvern și coaliției majoritare să vină în fața Parlamentului! Să dezbatem serios Planul Național de Redresare și Reziliență”, a declarat Ciolacu.

De asemenea, Marcel Ciolacu conclude că este nevoie de găsirea unor soluții, soluții care pot apărea doar în urma discuțiilor publice.

În opinia președintelui PSD, atât lideri politici, mediul de afaceri, sindicatele, cât și societatea civilă sunt esenețiale, insistând pe faptul că România are nevoie de reforme clare și o viziune coerentă de dezvoltare, în care să fie cuprinse toate regiunile țării, cu proceduri clare, transparente de alocare a fondurilor europene.

În cursul zilei de ieri, președintele PSD venea cu o nouă serie de acuzații, menționând că Florin Cîțu că a mințit în legătură cu pensiile, pentru că în programul de guvernare, votat în decembrie, scria „negru pe alb” că acestea vor crește în 2021.

Foto

Articolul precedentPiedone, despre situația curentă a Salubrizare Fapte 5: „Să aveți încrederea că deblocați ceva ce alții blochează cu bună știință”
Articolul următorMărfuri contrafăcute, găsite într-un automarfar venit cu feribotul din Turcia
Jurnalist full-time / Pesimist part-time