Sursa foto: Facebook

Anul acesta, cotidianul The New York Times a fost marele câștigător la Premiile Pulitzer, cu trei premii, urmat de rivalul acestuia, The Washington Post, fiind recompensat cu distincția pentru serviciul public.

De asemenea, Reuters a obținut premiul pentru fotoreportaj, iar jurnaliștii ucraineni au primit premiul special pentru curajul lor de a relata despre invadarea Ucrainei.

Mai mult, consiliul prestigiosului premiu au adus un omagiu celor 12 jurnaliști care și-au pierdut viața în războiul din Ucraina, informează Digi24.

Administratorul Premiilor Pulitzer, Marjorie Miller, a declarat că The Washington Post a câștigat pentru relatarea convigătoare și perspectiva detaliată despre atacul asupra Washingtonului din 6 ianuarie 2021.

Premiile Pulitzer și drama jurnaliștilor din Ucraina. Presa liberă, sub asediu

Totodată, o echipa de fotografi Reuters, printre care s-a numărat și Danish Siddiqui, ucis în Afganistan, a fost desemnată câștigătoare la categoria fotoreportaj pentru relatările pe care le-au făcut despre pandemia de coronavirus din India.

Marele câștigător, The New York Times, a primit premiul pentru jurnalism național, internațional și comentariu. De asemenea, reporterul Andrea Elliot a câștigat un premiu Pulitzer pentru cartea sa de anul trecut, „Invisible Child: Poverty, Survival and Hope in an American City”, care a început cu o serie din 2013 publicată de cotidian. Din 1917 și până în prezent, cotidianul The New York Times a reușit să câștige 135 de premii Pulitzer.

La Premiile Pulitzer de anul acesta, consiliul a declarat că viața de jurnalist a devenit foarte periculoasă, amintit de cei 12 jurnaliști care au fost uciși în Ucraina, 8 jurnaliști în Mexic și alți jurnaliști ce au fost agresați și intimidați în Afganistan și Myanmar.

Reamintim că premiile Pulitzer sunt decernate din 1917, când editorul editorul Joseph Pulitzer le-a instituit prin testament. Premiile sunt acordate în fiecare an la 21 de categorii, iar fiecare câștigător primește un certificat și un premiu în numerar. Câștigătorul categoriei „Serviciul public” primește o medalie de aur.

Citește și articolul: New York Times își retrage toți jurnaliștii din Rusia

Articolul precedentImpozitele, taxele şi amenzile vor putea fi plătite de români direct cu cardul
Articolul următorCiolacu cere demisia lui Nicuşor Dan: ”E depăşit total de această funcţie”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.