Sursa foto: livearad.ro

Consilierul local al USR Siegfried Mayer a anunțat că monumentul Eroilor Sovietici din Arad ar putea fi demontat. Acesta este membru fondator al Asociației „Aradul Civic” ce sprijină refugiații ucraineni.

Mayer a precizat că în scurt timp, împreună cu colegii lui, va redacta un proiect de hotărâre ce urmează să fie înaintat Consiliului Local Municipal Arad.

Astfel, monumentul ar urma să fie demontat și amplasat în Cimitirul Pomenirea, unde există zeci de morminte ale sovieticilor care au murit în cel De-al Doilea Război Mondial.

Siegfried Mayer: „Analizăm care este cea mai corectă variantă pe care să o prezentăm în Consiliul Local”

„Acel monument este un elogiu adus aşa-numiţilor eliberatori ruşi şi nu mai este de actualitate dacă ne uităm ce se întâmplă în Ucraina. Dacă în anii ’50 conducerea comunistă a Aradului a decis să aducă un omagiu acestei armate, eu cred că în 2022 armata rusă nu mai poate fi numită eliberatoare”, a declarat Siegfried Mayer, potrivit Agerpres.

Consilierul local USR este implicat, de la începutul războiului dintre Ucraina și Rusia, în acțiuni umanitare de sprijinire a refugiaților ucraineni. Mai mult, Asociația „Aradul Civic” a reușit să amenajeze și un depozit și un magazin prin care oferă gratuit tuturor celor care au fugit din Ucraina alimente, medicamente, îmbrăcăminte și produs de igienă.

Reamintim că Monumentul Eroilor Sovietici este amplasat în cartierul Aradul Nou din 1951, autorul fiind necunoscut. Monumentul se află într-un parc de pe Calea Timişorii, lângă Podul Traian, şi a fost ridicat în memoria soldaţilor sovietici căzuţi în luptele din septembrie 1944 date pentru eliberarea Aradului.

În urmă cu trei ani, monumentul prezenta o stare avansată de degradare: fisuri, graffiti și eflorecențe saline.

Citește și articolul: Percheziții la traficanți de droguri, coordonați de un cunoscut interlop arădean

Articolul precedentFără incendii de vegetație, pază sporită și mai multă curățenie în Parcul Natural Văcărești
Articolul următorCiolacu: ”Nivelul crescut al dobânzilor bancare nu reflectă realitatea economică”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.