Captură video Youtube/Digi24
Captură video Youtube/Digi24

Potrivit declarațiilor făcute astăzi, 10 mai, de președintele PSD, nivelul crescut al dobânzilor bancare nu reflectă realitatea economică.

Marcel Ciolacu a reacționat în legătură cu creșterea dobânzilor, motivul real al acestui proces fiind vecinătatea cu Ucraina.

În plus, președintele PSD cataloghează procesul ca fiind unul previzibil, ținând cont de contextul macroeconomic. În cadrul declarațiilor, Marcel Ciolacu a precizat că această decizie a fost luată de BNR.

Marcel Ciolacu: ”Ministrul de Finanțe s-a împrumutat pe piața internă pentru a acoperi deficitul”

Ce e îngrijorător: dacă vă uitați, Polonia a pornit de la 2% și a ajuns la 7% dobânda. Toate țările apropiate și care au frontieră cu Ucraina – Polonia, Ungaria și România au ajuns să se împrumute cu 7%”, spune Marcel Ciolacu.

Mai mult, în același context, Marcel Ciolacu este de părere că se impune o discuție la nivel guvernamental și de familii politice cu Comisia Europeană.

Președintele PSD avut o discuție cu prim-ministrul Nicolae Ciucă în legătură cu nivelul crescut al dobânzilor

În ceea ce privește țările care au frontieră cu Ucraina normal că băncile văd un risc mai mare să le împrumuți, iar costurile le suportăm noi toți. Să nu intrăm într-o ipocrizie – ajutăm aceste țări, dar de fapt nu le ajutăm. Este un moment în care UE trebuie să aibă o abordare corectă față de țările implicate în mod direct, cel puțin la refugiați și la granița cu Ucraina. nu este întâmplător că numai aceste țări au depășit 7% la împrumut. Trebuie să reacționezi, Comisie și UE, să ajuți aceste state. Nu reflectă realitatea economică această rată de împrumut foarte mare”, a conclus președintele PSD, potrivit Știri pe Surse.

Articolul precedentMonumentul Eroilor Sovietici din Arad, în pericol. Un consilier USR cere să fie demontat
Articolul următorMai multe state îl acuză pe Putin că a comandat un atac cibernetic de proporții la rețeaua Viasat
Jurnalist full-time / Pesimist part-time