Sursa foto: Wikipedia/Parcul Natural Văcărești
Sursa foto: Wikipedia/Parcul Natural Văcărești

Sectorul 4 al Municipiului București are în vedere mai multă protecție pentru Parcul Natural Văcărești.

Prin urmare, Primăria Sectorului 4 a anunțat, astăzi, primele măsuri de urgență. Acestea vor fi implementate începând cu data de 1 iunie.

Daniel Băluță: ”Avem nevoie de cele mai bune soluții, pentru ca acest loc să devină unic în Europa”

Vreau să-i mulțumesc domnului ambasador pentru că este alături de noi și sunt convins că va sprijini concursul internațional de soluții pe care Primăria Municipiului București, Asociația Parcul Natural Văcărești și Sectorul 4 l-au inițiat. Avem nevoie de cele mai bune soluții, pentru ca acest loc să devină unic în Europa. Împreună am întreprins două categorii de măsuri. Prima categorie o reprezintă măsurile de urgență, pentru că scopul final este ca în această toamnă să avem finalizate proiectele tehnice pentru măsurile privind punerea în siguranță a acestei zone protejate”, a explicat edilul.

Primarul Sectorului 4 a adăugat că, în etapa a doua, care deja a debutat prin concursul internațional de soluții, ce a fost deja ridicat in Serviciul Electronic de Achiziții Publice, îi invită toți specialiștii din țară, din Europa și nu numai, să se alăture acestui demers.

Prin parteneriatul dezvoltat cu PMB am reușit să îmbunătățim serviciile de salubrizare și pază, astfel încât de la data de 1 iunie vom avea mai multă pază în aceasta zonă, pentru a preveni incendiile destul de dese, unele provocate de oameni, iar altele din cauze naturale”, a declarat Daniel Băluță, Primarul Sectorului 4.

Nicușor Dan: ”Se lucrează la realizarea planului de management, a unui regulament al parcului, precum și la studiu hidro și la un studiu geo, foarte importante pentru echilibrul acestei zone”

La rândul său, Primarul Capitalei a declarat că asocierea cu Sectorul 4 este cea mai bună soluție pentru demararea procedurilor administrative în cel mai scurt timp posibil, arată Știri pe Surse.

Edilul Capitalei a precizat că există un parteneriat cu Primăria Sectorului 4, care avea deja niste acorduri cadru care să permită realizarea unei serii de achiziții rapide. De asemenea, Nicușor Dan a ținut să adauge că există, în curs, studii foarte importante pentru evoluția acestei zone. În plus, se lucrează la realizarea planului de management, a unui regulament al parcului, precum și la studiu hidro și la un studiu geo, foarte importante pentru echilibrul acestei zone.

Cele două autorități locale și societatea civilă implicate în acest proiect vor primi și un consistent sprijin internațional. În acest sens, Însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei SUA în România, David Muniz susține importanța acestei arii protejate din mijlocul orașului, mai arată sursa citată.

Șeful misiunii diplomatice a SUA în România, despre Parcul Natural Văcărești: ”Este minunat să fiu astăzi aici, să văd acest parc atât de frumos și de minunat, o comoară pentru toți locuitorii Bucureștiului”

Sper să vedem cât mai multi oameni vizitând acest loc și îi încurajăm să vină și să se bucure de o experiență unică în acest habitat natural chiar în mijlocul orașului. Acest parc simbolizează foarte multe. Este simbolul rezilienței, al cooperării între toate entitățile prezente aici care lucrează împreună să protejeze acest parc, dar și al colaborării între tări, pentru că știu că studenții câtorva universități din Statele Unite vin aici frecvent să studieze”, a declarat șeful misiunii diplomatice a SUA în România.

Articolul precedentAUR revine cu scandal în Parlament. Amenințări cu bătaia la adresa unui deputat PSD
Articolul următorMonumentul Eroilor Sovietici din Arad, în pericol. Un consilier USR cere să fie demontat
Jurnalist full-time / Pesimist part-time