Incendiu Delta Vacaresti
Incendiu Delta Vacaresti. Sursa foto: pagina de FB Octavian Berbeceanu

Un nou incendiu major de vegetație a izbucnit în Delta Văcărești. Vântul puternic extinde flăcările și fumul dens. Anunțul a fost făcut de către ISU București-Ilfov. Locuitorii din zonă au primit mesaje de avertizare Ro-Alert., ei fiind preveniți că sunt sunt degajări mari de fum care se extind rapid din cauza vântului puternic.

Pompierii au anunțat că la început a fost afectată o suprafață de aproximativ 5.000 de metri pătrați. Flăcările s-au extins din cauza vântului puternic, zona afectată fiind mult mai mare, a declarat Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU București-Ilfov.
”În primul rând actualizăm suprafața de incendiu, care este de 10.000 mp estimată de comandantul intervenției. Acesta este motivul pentru care și numărul de autospeciale a fost suplimentat. Sunt 7 autospeciale deja angrenate în operațiunile de stingere și este posibil ca numărul acestora să mai crească. Vă mai pot informa că la ora 13:54 a fost emis și un mesaj prin sistemul Ro-Alert pentru informarea și avertizarea populației din zonă dar și a participanților la trafic cu privire la modul de manifestare al incendiului. Sunt probleme de vizibilitate pentru traficul rutier în zona Șoseaua Vitan-Bârzești. Acest lucru poate fi pus pe seama vântului care influențează modul de manifestare a incendiului și a degajării de fum”, a declarat Daniel Vasile, purtător de cuvânt ISU-București.

Șoferii sunt sfătuiți să conducă atent

La fața locului au venit șapte autospeciale de stingere. Potrivit pompierilor, sunt degajări mari de fum, vântul influențând modul de manifestare a incendiului.

Locuitorii din zonă au primit mesaj Ro-Alert, șoferii fiind sfătuiți să conducă atent. Traficul în zonă a fost restricționat. La fața locului vin comisari de la Garda de Mediu care vor stabili stabili impactul incendiului asupra mediului. Nu sunt persoane rănite în urma acestui incendiu.

În primele trei luni, în România s-au produs 9.000 de incendii de vegetație, câte au avut loc în tot tot anul trecut. În zonă au mai fost incendii de vegetați și în anii trecuți, unele majore, întinse pe suprafețe mari de teren.

Premierul Nicolae Ciucă, cu ochii pe primarii din România. Ce mesaj le-a transmis

Articolul precedentPremierul Nicolae Ciucă, cu ochii pe primarii din România. Ce mesaj le-a transmis
Articolul următorBugetul programului „Anghel Saligny” va fi suplimentat