Sursa: Facebook

Premierul Nicolae Ciucă i-a atenționat pe primarii din România că trebuie să gândească foarte bine proiectele pe care vor să le realizeze cu bani europeni sau cu fonduri de la stat sau prin PNRR. Premierul a spus că ar fi de neiertat să nu poată fi finalizate proiectele de reformă, proiecte de transformare sau proiecte de investiții pe bani europeni.

Nicolae Ciucă: „Ar fi de neiertat să nu putem duce la bun-sfârșit tot ce înseamnă proiecte de reformă, de investiții, cu bani europeni”

Nicolae Ciucă a explicat că este vorba de o oportunitate de 80 de miliarde de euro, iar tot ceea ce se discuta ar trebui să fie o dovadă că autoritățile locale doresc să acceseze banii europeni și să finalizeze proiectele pe care și le-au asumat.

„Ar fi de neiertat să nu putem duce la bun-sfârșit tot ce înseamnă proiecte de reformă, de investiții, cu bani europeni. Nu cred că trebuie să repetăm greșelile care s-au repetat în trecut și să ajungem la un moment dat, să ne uităm în spate și să zicem, cum zicem de cele mai multe ori, . Ok, este omenește a greși, dar aici nu putem să greșim pe sume foarte mari de bani și pe oportunități care să asigure cu adevărat dezvoltarea și modernizarea țării noastre”, a declarat premierul Nicolae Ciucă, referindu-se la PNRR.

Nicolae Ciucă a cerut o organizare exemplară pentru accesarea fondurilor europene care vor veni în următoarea tranșă.

„E nevoie și de o complementaritate, pentru că de multe ori de exemplu s-a asfaltat, dar nu se realizase canalizarea, vă rog ca toate aceste oportunități, trebuie să transmitem acest mesaj către toți reprezentanții administrațiilor locale”, a spus Nicolae Ciucă.

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, marţi, că programul naţional Anghel Saligny va fi lansat „foarte curând”, precizând că Executivul va suplimenta suma pentru a acoperi toate solicitările administrațiilor locale.

„Fiecare din cele patru instrumente oferă oportunități. Important este să determinăm complementaritatea eficienței pe care fiecare dintre ele o poate genera”, a mai arătat premierul. El apreciat că de multe ori s-au demarat proiecte care ar fi trebuit așezate într-o altă ordine de priorități.

Premierul a precizat că sunt bani, sunt sume alocate atât pentru comune, cât și pentru orașe, pentru municipii, pentru consiliile județene.

Tanczos Barna: ”În afară de Dumnezeu, nu mi-e teamă de nimeni”

Articolul precedentTanczos Barna: ”În afară de Dumnezeu, nu mi-e teamă de nimeni”
Articolul următorIncendiu de proporții în Delta Văcărești