Moțiunea îi pică bine lui Orban: „nu poate fi amânată până la calendele grecești”

„Eu sunt în calitate de președinte al Camerei, mă ghidez după Constituție și după principiile statului de drept”, a motivat primul liberal al țării

Ludovic Orban (captură video)

Cu toate că nu vrea să recunoască public acest lucru, moțiunea de cenzură ce va fi citită astăzi în Parlament, îi pică bine lui Ludovic Orban, șeful actual al liberalilor. Motivul este unul destul de simplu: de succesul sau insuccesul acestei moțiuni depind rezultatele alegerilor interne din PNL. Așadar, în spiritul îndatoririlor ce au venit odată cu funcția ocupată în Parlament, Orban amintește că moțiunea nu poate fi tergiversată la nesfârșit.

Ludovic Orban: „Nu sunt la curent cu astfel de propuneri. Moțiunea nu poate fi amânată până la calendele grecești”

Orban a punctat că există un termen maxim de cinci zile, garantat de Constituție. „Decizia CCR invocă celeritatea în dezbatere și supunere la vot. Constituția și decizia CCR se aplică și dacă există precedente anterioare și ulterioare”, a mai spus Ludovic Orban.

Președintele Camerei Deputaților a mai spus că amânarea nu ar reprezenta, în realitate, un câștig pentru Florin Cîțu: „acolo votul se dă pe fiecare candidat. Eu sunt în calitate de președinte al Camerei, mă ghidez după Constituție și după principiile statului de drept. Dacă nu e cvorum, ședința nu se poate desfășura. Nu e nevoie de cvorum la citirea moțiunii, e necesar cvorumul numai la ședințe la care se adoptă legi”, a mai spus Ludovic Orban.

Citește și: Cât vor mai rămâne prefecții USR PLUS în funcție?

Mai mult, acesta a ținut să lămurească inclusiv zvonurile potrivit cărora PNL ar fi bătut palma cu PSD. „În ceea ce mă privește pe mine, ca președinte al PNL, nu am avut nicio discuție cu cei de la PSD. Dacă sunt colegi care au avut negocieri cu PSD încalcă toate promisiunile făcute românilor și toate poziționările strategice ale PNL”, a conchis acesta.

Articolul precedentȘi-a asigurat dosarul penal după ce a strecurat mită în portiera mașinii de poliție
Articolul următorCCR are ultimul cuvânt: dezbaterea și votul moțiunii, amânate
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.