CCR are ultimul cuvânt: dezbaterea și votul moțiunii, amânate

„E necesar să așteptăm decizia CCR să nu ne trezim că avem un premier și e demis ilegal și vine CCR și îl repune în funcție și avem doi premieri”, a fost reacția PSD

Foto: PS News

În ședința de astăzi a Birourilor Permanente Reunite s-a votat amânarea dezbaterii, dar și votul moțiunii de cenzură a USR PLUS și AUR până când CCR va da un verdict. Mai exact, citirea moțiunii se va întâmpla astăzi, conform graficului inițial, însă pentru ca aceasta să fie dezbătută sau votată, e nevoie de decizia Curții. Există, astfel, posibilitatea ca decizia să vină după Congresul PNL.

În urma deciziei, social democratul Lucian Romașcanu a reacționat: „Baza legală e că termenul e după trei zile. Asta nu înseamnă că trei zile, ci după trei zile. E  necesar să așteptăm decizia CCR să nu ne trezim că avem un premier și e demis ilegal și vine CCR și îl repune în funcție și avem doi premieri. Eu v-am explicat care e situația. Noile dezvoltări de pe scena politică incluzând această contestație la CCR ne-au influența decizia. Scopul PSD e să dărâme acest guvern cât mai repede, dar respectând legea. Lucrurile sunt foarte clare. Acest guvern va pleca, este deja plecat în acest moment, trebuie doar să respectăm legea”, a spus acesta.

O reacție a avut inclusiv președintele PSD, Marcel Ciolacu, cel care a afirmat că Ludovic Orban ar trebuie să-și dea, de urgență, demisia, acuzându-l pe președintele Camerei Deputaților că nu ar înțelege cum funcționează legea. „Este un conflict între Guvern și Parlament. Guvernul este condus de PNL, iar Parlamentul este condus de PNL și USR. Deci este un conflict în interiorul acestei coaliții. Constituția trebuia respectată categoric. Nu înțeleg de ce conducerea Camerei Deputaților prin dl Orban și conducerea Senatului prin dna Dragu nu au convocat până acum citirea moțiunii într-un plen comun. Nu trebuia luată o decizie în BPR, trebuia respectată Constituția. PNL și UDMR au propus să nu aibă loc nici citirea, ceea ce era o aberație totală. Președintele Camerei și președintele Senatului ar fi trebuie să convoace plen comun, fără decizia BPR. Nu înțeleg de ce dl Orban a anunțat Guvernul după 5 zile. N-are nicio legătură dacă BPR a avut cvorum sau nu. Nu cumva ei sunt la putere și au majoritate. În acest moment au toate funcțiile în statul român”, a declarat Marcel Ciolacu.

Citește și: Încă un concurs suspendat după ce Bode a venit interimar la Justiție

Articolul precedentMoțiunea îi pică bine lui Orban: „nu poate fi amânată până la calendele grecești”
Articolul următorGabriela Firea îi acuză pe Orban și pe Barna că ar fi girat pentru doi primari incompetenți: Nicușor Dan și Clotilde Armand
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.