Un șofer din Teleorman a găsit o metodă inedită pentru a oferi o „mică atenție” polițiștilor rutieri care îl prinseseră în ofsaid.

Acesta fusese tras pe dreapta după ce, grăbit fiind, tăiase calea unei ambulanțe SMURD și, pentru a-i convinge pe oamenii legii să îi treacă abaterea cu vederea, s-a gândit să le dea niște bani. Suma oferită de șofer a fost de 100 de lei, bani pe care acesta i-a strecurat în portiera mașinii de poliție.

Șoferul nu doar că nu a scăpat nepedepsit pentru abaterea din trafic, ci situația i s-a agravat: a fost acuzat de dare de mită, iar zilele trecute a fost trimis în judecată. Totodată, procurorii i-au aplicat măsura controlului judiciar, asupra căreia se va pronunța instanța zilele acestea.

Polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Teleorman au finalizat cercetările într-o cauză penală, iar procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman a dispus trimiterea în judecată a unui inculpat pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

În fapt, ofițerii D.G.A. – Serviciul Județean Anticorupție Teleorman au fost sesizați de către lucrători de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman cu privire la faptul că o persoană, care a fost oprită în trafic pentru neacordare de prioritate de trecere unui echipaj SMURD, a dat, cu titlu de mită, suma de 100 lei, pe care i-a pus în portiera autospecialei de poliție, pentru a nu fi dispuse măsurile legale ce se impuneau, respectiv aplicarea unei sancțiuni contravenționale și suspendarea dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice.

La finalizarea cercetărilor efectuate de către ofițerii de poliție judiciară ai D.G.A. – S.J.A. Teleorman, delegați în cauză, față de inculpat s-a dispus efectuarea, în continuare, a urmării penale și punerea în mișcare a acțiunii penale, fiind totodată dispusă și măsura controlului judiciar”, a transmis DGA.

Articolul precedentÎncă un concurs suspendat după ce Bode a venit interimar la Justiție
Articolul următorMoțiunea îi pică bine lui Orban: „nu poate fi amânată până la calendele grecești”