Cât vor mai rămâne prefecții USR PLUS în funcție?

„Colegii mei rămân acolo”, dă asigurări Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR PLUS

Foto: preluare EVZ

În acest moment, devine destul de greu de estimat cât vor mai rămâne în funcție prefecții USR PLUS. Dacă într-o situație normală, viitorul acestora în fruntea prefecturilor din țară ar fi ușor de prezis, în situația actuală, cea în care evenimente se succed cu viteza luminii, orice se poate întâmpla, oricând. „Prefecţii USR PLUS îşi vor face treaba până la momentul la care se va lua o decizie, fie de către partid, fie de către guvern”, a spus Alin Stoica, prefectul Capitalei.

Ionuț Moșteanu, șeful deputaților USR PLUS a confirmat că prefecții nu își vor da demisia, asemenea miniștrilor

„Colegii mei rămân acolo”, a spus Ionuț Moșteanu, adăugând că acesta nu ar fi guvernul lui Florin Cîțu. Mai mult, sugerează deputatul USR PLUS, Cîțu ar fi pus să conducă guvernul, nu să îl acapareze. „A dovedit că nu poate, însă nu este guvernul dânsului. Colegii mei rămân acolo. Dacă vrea să îi dea afară, să îi dea afară. La câte abuzuri a făcut Florin Cîţu în perioada asta, nu m-ar mira să mai facă încă unul”, a mai spus acesta.

În contrapartidă, premierul Florin Cîțu susține, la rândul lui, că USR PLUS ar trebui să decidă dacă este la guvernare sau în opoziţie. „Eu vă spun că sunt îngrijorat pentru români, atunci când aduce la guvernare AUR şi PSD, pentru că a menţine aceşti oameni la guvernare înseamnă să menţii la guvernare AUR şi PSD. Astăzi, în România, avem o coaliţie AUR-PSD-USR, o coaliţie toxică, care s-a format, care vrea să-şi pună un premier nou, înţeleg că domnul Ciolacu se erijează în noul premier al coaliţiei USR – PSD – AUR; se duc negocieri pentru această majoritate. Cred că trebuie să ne răcorim cu toţii, să luăm o pauză de câteva zile şi să revenim la masa discuţiilor. Încă putem să discutăm de coaliţia de guvernare pe care o avem astăzi”, a adăugat premierul.

Citește și: Claudiu Năsui inventează #NoapteaCaCîțu, după ce premierul a „debarcat” secretarii de stat USR PLUS

Astăzi, la ora 16:00, va fi citită moțiunea de cenzură împotriva premierului. Pe de-o parte, șeful Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a favorizat ședința comună a camerelor, împreună cu Anca Dragu, pe de altă parte, tot el le-a transmis „colegilor mai înfierbântați” din PNL să nu participe astăzi la citirea moțiunii.

Articolul precedentClaudiu Năsui inventează #NoapteaCaCîțu, după ce premierul a „debarcat” secretarii de stat USR PLUS
Articolul următorCioloș, după debarcarea secretarilor de stat din funcții: „Am trăit și eu frustrarea și sentimentele care vă apasă acum pe voi”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.