Nicolae Ciucă (captură video)

Șeful Guvernului Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, că românii trebuie să respecte în continuare toate recomandările specialiștilor privind măsurile de protecție sanitară, chiar dacă, începând din 9 martie, nu s-a mai prelungit starea de alertă.

Acesta a reamintit că prin măsura adoptată de Guvern se încheie doi ani în care românii au fost nevoiți să respecte o serie de măsuri pentru a preveni răspândirea noului coronavirus.

„Vreau să încep prin a mulţumi tuturor românilor care, în această perioadă, au ţinut cont de recomandări şi au respectat regulile de protecţie. Doresc, de asemenea, să exprim compasiunea mea, a întregului Guvern, celor 64.000 de familii care au pierdut pe cineva drag în această perioadă, din cauza acestui virus”, a declarat Nicolae Ciucă.

Starea de alertă nu a mai fost prelungită

Totodată, Ciucă le-a mulțumit celor care au fost implicați, pe toată această durată, în lupta cu Covid-19, făcând referire în special la medici și la personalul care a gestionat pandemia.

De asemenea, prim-ministrul a precizat că după ridicarea tuturor restricțiilor, datoria noastră este de a respecta recomandările specialiștilor, iar exemplul personal este cea mai bună metodă pentru acest lucru.

„Este o măsură de protecţie preventivă, care în continuare contribuie la ceea ce înseamnă sănătatea publică, ţinând cont de faptul că virusul nu a fost eradicat şi el, încă, persistă, în număr, e adevărat, în fiecare zi mai mic, dar tocmai de aceea cred că este foarte important să respectăm aceste recomandări”, a concluzionat Nicolae Ciucă.

Reamintim că începând cu 9 martie, purtarea măștii de protecție nu mai este obligatorie, iar activitățile culturale, artistice, religioase sau sportive se pot organiza fără restricții.

Mai mult, concertele, mitingurile și alte întruniri în spații deschise se pot organiza fără restricții, iar accesul în instituțiile publice, magazie și malluri se face fără efectuarea unui triaj epidemiologic.

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a recomandat purtarea măștii în spațiile aglomerate și în mijloacele de transport în comun.

Pandemia de Covid-19, în umbra războiului. ONU trage un semnal de alarmă

Articolul precedentHarkov, un oraş complet distrus: “Este o scenă absolut șocantă”
Articolul următorNew York Times își retrage toți jurnaliștii din Rusia
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.