Captură video Twitter
Captură video Twitter

Harkov, cândva un oraş prosper, în care locuiau peste 1.4 milioane de locuitori, este complet distrus de bombardamentele soldaţilor ruşi.

Într-un videoclip postat pe Twitter, Charles Stratford, jurnalist de la Al Jazeera, a explicat cum molozul a acoperit străzile oraşului, zona devenind de nelocuit.

Harkov, sub moloz, cratere de bombe și ruine: “Este o scenă absolut șocantă de distrugere și mizerie

În trecut, Harkovul era unul dintre cele mai importante centre industriale, culturale și de învățământ din Ucraina.

În prezent, al doilea oraş ca mărime din această ţară, este complet devastat de atacurile aeriene rusești.

Jurnalistul britanic de la Al Jazeera, care a rămas să transmită din mijlocul ruinelor, a arătat, în videoclipul postat pe Twitter, dezastrul lăsat în urmă de bombele rusești, precizează Gândul.ro.

Practic, nu mai ai pe unde să calci. Străzile sunt complet acoperite de resturile clădirilor distruse, unele dintre ele fiind încă în flăcări”, a descris Charles Stratford.

Mașini abandonate, autoturisme zdrobite şi clădiri în flăcări

Este o scenă absolut șocantă de distrugere și mizerie. Mă chinui să găsesc cuvinte pentru a descrie situația”, a declarat Charles Stratford de la Al Jazeera, raportând de la Harkov.

Această stradă din centrul Harkovului arată cât de devastator a fost efectul bombardamentelor rusești asupra acestui oraș. O stradă întreagă distrusă în totalitate. Multe dintre aceste clădiri au locuințele oamenilor, reședințe private, apartamente. Unele dintre ei încă mai fumegă. Unul dintre principalele lucruri pe care ți le spun oamenii de aici este că în niciun caz nu pot înțelege cum un lider al unei țări ca Rusia ar putea face așa ceva unui oraș precum Harkov”, a spus Stratford.

Articolul precedentIoana Mihăilă critică ridicarea tuturor restricțiilor: „Măsuri luate fără cap”
Articolul următorNicolae Ciucă: „Virusul nu a fost încă eradicat”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time